"Vill ha samma boost en måndagsmorgon..."

Förmodat toppmöte direkt. Premiär inför över 500 åskådare. Och så blev det seger. "Jag har en bra känsla nu", sa nygamle tränaren Michael Elmér efter 11-6 hemma mot Gränna.

Jonatan Green firar ett av sina mål med att ge sig upp på läktarplats.

Innebandy2019-10-04 23:08

Vilken premiär det blev. Vimmerby mot Gränna. En match som hade det mesta, i form av intensitet, snabba omställningar, dramatik och många mål. Att VIBK skulle vinna med klara 11-6 kändes ganska så osannolikt efter både första och andra perioden.

–  Ja, sedan blev det en klassisk VIBK-vändning..., säger Elmér.

I första perioden var det kaptenen Johan "JC" Carlsson som visade vägen för hemmalaget. Backen kvitterade först till 1-1, sedan reducerade han till 2-3 och kvitterade igen till 3-3. Han var glödhet.

Gränna var bra. Riktigt bra. I 35 minuter.

–  Det var lite oroligt där ett tag, sedan fick vi momentum i matchen när vi gjorde 4-5.

Vimmerby hann också med att göra 5-5 innan det var dags för den andra periodvilan.

–  Jag var inte riktigt nöjd med vårt spel första två perioderna. Vi var lite för passiva i försvarsspelet och tappade boll i fel lägen, säger Elmér.

Det var då det.

I den sista perioden njöt han desto mer, särskilt första tio minuterna. Då gick VIBK från 5-5 till 10-5.

–  Det lossnade rejält för oss. Det var roligt att se.

Förstafemman fortsatte att leverera och pangade in den ena bollen efter den andra. Poängkungen Jonatan Green fick fart på målfabrikationen och satte tre fullträffar i den sista perioden. Han var för övrigt en av tre tremålsskyttar i premiären. Utöver Green och Johan Carlsson gjorde även nyförvärvet Albin Alfonsson tre mål.

–  Den där boosten vi fick i sista skulle jag vilja ha en måndagsmorgon på jobbet, sa Michael Elmer och skrattade.

VIBK-tränaren var såklart glad över segern, men tonade ändå ner vinsten en aning:

– Vi får inte få hybris för det här. Nu laddar vi för nästa match mot Nybro.

I en mycket händelserik och underhållande premiär, var det många hemmaspelare som var bra. Inte minst då tremålsskyttarna, men även unge Hampus Carlsson förtjänar stort beröm.