Jumbon väntar i årets första match för RIF

Ett längre uppehåll är till ända. Nu är det dags för innebandy igen i Hackelhallen. På fredag tar Rimforsa IF emot jumbon Linköping Ungdom. "Ett ungt och välskolat lag", säger RIF-tränaren Viktor Sandborg.

Rimforsa IF spelar sin första match efter uppehållet på fredagskvällen.

Rimforsa IF spelar sin första match efter uppehållet på fredagskvällen.

Foto: Torbjörn Allvin

Innebandy2024-01-11 13:25

Efter halva säsongen spelad ligger Rimforsa bra till i en jämn tabelltopp. Laget befinner sig på en fjärdeplats med tre poäng upp till serieledande Solfjäderstaden, som RIF besegrade i förlängning precis innan juluppehållet. 

RIF-tränaren Viktor Sandborg är nöjd med säsongen såhär långt: 

– Vi gjorde några plattmatcher under hösten men annars har vi klarat det bra utifrån förväntningarna på oss. 

Finns det några områden i spelet du känner att ni behöver förbättra framåt?

– Vi vann division tre på ett bra försvarsspel, det har vi inte riktigt hittat tillbaka till än. Det går snabbare i division två och vi har inte kommit in rätt i alla matcher. Offensiven kan såklart också förbättras, och effektiviteten. Vi har missat ganska mycket klara lägen. 

I en tajt övre del av tabellen gäller det att inte slappna av. 

– Det kommer vara jämnt ända in i slutet, så det gäller att vi är på tå i alla matcher. Det finns inga matcher där man har råd att slappna av. 

I omstarten av division två väntar ett på pappret enklare motstånd i form av Linköping IBK Ungdom, sist i tabellen med endast sex poäng på tio matcher. På förhand klar fördel RIF som besegrade jumbon med 7–2 i säsongspremiären. 

– Det är ett ungt och välskolat lag som är duktiga. Men i vårt möte tyckte jag att de vägde lite för lätt och var lättlästa i anfallet, säger Sandborg och förklarar: 

– De ville hitta in i mitten hela tiden och det var i princip den idén som fanns. När vi stängde ner den ytan kunde vi bryta och ställa om. Men laget har potential, om några år kan de bli giftiga. 

Rimforsa tog lite längre julledighet och började träna först onsdagen förra veckan. Därmed kommer laget ha fyra träningar i ryggen inför matchen. Truppmässigt ser det bra ut bortsett från ett osäkert kort. 

– Kim Törnqvist har blivit pappa och det kan bli osäkert med spel framöver för honom. Annars ska vi ha en full trupp tillgänglig. 

I senaste matchen mot Solfjäderstaden blev det en succé-comeback för Joakim "Kimmen" Claesson, som bidrog med en del svettiga och viktiga räddningar i sin första match på två och ett halvt år. 

– Tanken är att han kommer fortsätta, men nu har vi en ganska bred målvaktsuppsättning så det blir lite konkurrens. På fredag blir det nog "Kimmen" som står, säger Sandborg. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!