Vände och tog revansch: "Har en del att fundera på"

Vimmerby IBK var på väg mot förlust hemma mot Växjö IBK U. Då stod laget för en klassisk vändning. 6–10 blev till 11–10 efter förlängning. "Vi klev på man man i sista perioden och fick full utdelning", sa VIBK-tränaren Alexander Pettersson.

Victor Walls VIBK vände och vann med 11-10 efter förlängning hemma mot Växjö IBK U.

Victor Walls VIBK vände och vann med 11-10 efter förlängning hemma mot Växjö IBK U.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2023-02-10 22:59

Vimmerbylaget var på jakt efter revansch i dubbel bemärkelse. Dels för förlusten mot Växjö med 9-7 i senaste mötet, men framförallt för den svaga insatsen vid förlusten mot Carlskrona med 11-1 förra veckan.

Laget fick en bra start med ledning 1-0. Sedan var det inte mycket som stämde.

undefined
Emil Johansson gav VIBK ledningen med 1-0.

– Vi bjuder på mycket bakåt och gör inte alls vad vi hade pratat om innan, sa Alexander Pettersson som fick se sitt lag ligga under med 6-4 efter första perioden och 9-6 efter andra.

I början av tredje kom även 10-6 och då såg saken klar ut.

– Det tyckte nog Växjö också för de slutade i princip att spela i det läget, sa Pettersson som bytte taktik och fick full utdelning.

– Vi gick upp och spelade man mot man med den ena formationen i slutet av andra perioden. Det kändes bra så i tredje gjorde vi det fullt ut med båda femmorna. De lyfte bara långt så fort de fick bollen så vi erövrade den snabbt och fick konstant tryck mot dem. Dessutom gick vi rakare mot kassen och fick in målen lättare.

Matchens gigant John Pettersson tryckte dit kvitteringen till 10–10 dryga minuten från slutet. Sedan tog det bara 24 sekunder in på förlängningen för Victor Wall att avgöra matchen.

– John var riktigt het och Wall är oerhört nyttig för laget. Han fick gå upp som center idag och hade kanske inte orken för att klara 60 minuter som det. Ändå är det han som kliver fram och avgör i förlängningen.

Trots segern var tränaren långt ifrån nöjd med insatsen som helhet.

– Vi släpper ändå 10 mål så det finns en del att fundera på inför fortsättningen.

VIBK har Hovmantorp borta i nästa omgång. Sedan väntar ett derby mot Craftstaden hemma. I toppstriden växte avståndet upp till tvåan Carlskrona till nio poäng. Sett till bottenstriden ser det ljusare ut.

– Vi har 15 poäng att gå på jämfört med Craftstaden som ligger sist. Det är fem matcher kvar och i nuläget ser det ut som att bara ett lag kommer att åka ur. Nu ska vi ladda om för att möta Hovmantorp nästa vecka. Men visst vore det kul om vi kunde vinna derbyt sen och se till att Craftstaden kanske åker ur.

Poäng VIBK: John Pettersson 4+2, Mattias Zeilon 1+3, Victor Wall 3+0, Elias Travtjenko 0+3, Emil Johansson 2+0, Johan Carlsson 1+1, Karl Hjelmland 0+1, Adam Olofsson 0+1.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!