Vilken pangstart på säsongen – stjärnorna levererade

Snacka om att sätta standarden direkt. I Rimforsas premiärmatchen för säsongen slog lagets stjärnor till direkt. Redan efter 27 sekunder hade Jacob Sigfridsson och Karl Henriksson presenterat sig. Träningsmatchen slutade med storseger mot Onyx IBS.

Jacob Sigfridssons Rimforsa IF tog en klar seger i säsongens första träningsmatch.

Innebandy2021-08-28 11:00

Det var liksom ingen diskussion. RIF hade inga som helst bekymmer att besegra division två-laget från Nyköping. Säsongens premiärmatch slutade 10–2 efter periodsiffrorna 2–0, 3–0 och 5–2.

Både den här matchen och truppen som helhet indikerar att Rimforsa IF lär bli att räkna med i år igen.

Så här sa tränaren Johan Tillmar inför fredagens match:

– Vi möter Onyx division 2-lag och jag har ingen större koll på motståndet. Det ska bara bli skönt att komma igång och testa hur vi står spelmässigt.

Och jodå, Tillmar fick fina svar direkt. Första målet kom alltså redan efter 27 sekunder, det andra minuten senare. Matchen kändes i princip avgjord innan matchklockan ens hunnit ticka halvvägs. Då stod det 5–0, som sedan blev 10–2.

Rimforsas mål och assist: Första perioden: 1–0 (0.27) Jacob Sigfridsson (Karl Henriksson), 2–0 (1.32) Philip Carling (Karl Henriksson). Andra perioden: 3–0 (20.23) Kim Karlsson (Jacob Sigfridsson), 4–0 (23.59) Jacob Sigfridsson (Kim Karlsson), 5–0 (27.30) Kim Karlsson (Karl Henriksson). Tredje perioden: 6–1 (41.40) Jakob Lindström (Jonas Karlsson), 7–1 (43.49) Oscar Hellenberg (Jakob Lindström), 8–2 (52.58) Philip Carling (Tobias Claesson), 9–2 (57.38) Joakim Rambin (Karl Henriksson), 10–2 (59.56) Tobias Claesson (Jacob Sigfridsson).