Kronstrands Småland en seger från guldet

En seger från SM-guld. Det är Vimmerbykillen Elliot Kronstrand med Smålandslaget i innebandy som nyligen vann en rysare i semifinalen mot Västerbotten efter straffar.

Elliot Kronstrand spelar final i Distriktlags-SM med Småland i eftermiddag.

Innebandy2021-11-02 11:21

Småland kom med fem raka segrar till semifinalen mot Västerbotten. De tog ledningen i första perioden, men i andra vände Västerbotten till 2–1 och tvingade Småland att jaga kvitteringen i tredje perioden. 2–2 kom också dryga tre minuter från slutet och matchen gick till förlängning. Den slutade mållös så straffar fick avgöra. Där klev Adam Axelsson fram som matchvinnare och såg till att Småland får spela final.

Elliot Kronstrand svarade för en stark insats som center där han tog stort defensivt ansvar och stod för mycket av speluppbyggnaden i formationen som låg bakom lagets båda mål.

I finalen ställs de i eftermiddag mot Uppland. Lagen möttes i gruppspelet i helgen då Småland vann med 7–5. Uppland ser ut att ha spelat upp sig rejält sedan dess och har en framträdande spelare i Gabriel Kohonen som är son till Mika Kohonen som i många år var känd som världens bästa spelare.