Vimmerby har häng på lagen i toppstriden

Vimmerby IBK har häng på topplagen med två omgångar kvar innan juluppehållet. Närmast väntar Mörbylånga borta på söndag. "Så länge vi kan vara med och hugga där uppe är det alltid kul", säger tränaren Micael Nilsson.

VIBK dam har inlett säsongen starkt. På fredagen blev det klart att Emma Sjökvist gör comeback i laget.

VIBK dam har inlett säsongen starkt. På fredagen blev det klart att Emma Sjökvist gör comeback i laget.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2022-12-09 16:40

En fjärdeplats med tolv poäng efter sex omgångar är damlagets facit i serien så här långt. SSG leder serien på 15 poäng och skuggas av Kalmarsund U och Westervik på 13.

– Det känns bra att vi är med på övre halvan. Nu gäller det bara att vi hänger i och gör två bra matcher innan juluppehållet också så kan det bli en spännande fortsättning.

Söndagens motståndare Mörbylånga har sex poäng efter att ha blandat och gett resultatmässigt.

– Motståndet känns svårbedömt, men vi får inte åka ner och tro att vi ska hämta några enkla poäng. Det gäller att vi är noggranna i vårt arbete över hela planen. Framförallt vill jag se bättre kvalité på avsluten än vi hade senast.

undefined
Emma Sjökvist är tillbaka i VIBK.

På fredagen kom en positiv nyhet för VIBK:s del då den forna skyttedrottningen Emma Sjökvist bestämt sig för comeback.

– Det är kul att Emma hittat suget igen och hon har sett pigg ut på träningarna. Tillsammans med Ammelie Lennström så tillför hon viktig rutin till vår annars ganska unga trupp.

Spelarna som saknas till söndagens match är Svea Backstad och Klara Stridh. Det finns även frågetecken för Nelly Passmark, Amelia Rosenlund och Stella Milton.

– Vi hade en väldigt bra bredd i truppen för ett par veckor sedan, men skador och sjukdomar ställer till det lite nu. Det känns ändå som vi får ihop ett slagkraftigt lag, säger Nilsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!