Videogranskning ska vässa spelet för VIBK

Kvalplatsen till allsvenskan är redan säkrad. Men Vimmerby IBK:s damer vill ha mer. Nu tar laget till videoanalys för att knipa seriesegern i sista omgången.

Vimmerby IBK:s damer går för seriesegern på söndag.

Vimmerby IBK:s damer går för seriesegern på söndag.

Foto: Roelof Stroetinga

Innebandy2019-03-09 11:00

Trots förlusten i seriefinalen mot Hovslätt B finns det fortfarande chans för VIBK:s damer att vinna division 2 norra. Allt som krävs är en seger i söndagens bortamatch mot Husqvarna IK. Ett lag som Vimmerby besegrade på hemmaplan med 3–1.

– Ett väldigt defensivt lag. Det gäller att vi får igång rörelse för att få hål på dem. Vi behöver vara effektiva och ha skärpa i avsluten, säger Vimmerbys tränare Jonas Friberg.

Inför matchen har laget haft en videogenomgång av förlusten mot Hovslätt med förhoppning att kunna vässa spelet.

– Vi kunde se att vi presterar många chanser och äger mycket boll. Vi gjorde några misstag och hade oflax som gör att vi inte riktigt får häng på dem målmässigt, säger Jonas Friberg.

Framför allt gäller det för Vimmerby att sätta sina lägen.

– Vi hade 44 skott på mål utöver de mål som vi gjorde. Lite mer skärpa i avsluten och lite medflyt så ska vi nog lösa uppgiften.

Serieledande Hovslätt B har spelat klart och har tre poängs försprång inför VIBK:s avslutande kamp mot Husqvarna. Då Vimmerby har bättre målskillnad räcker det med vinst för att få fira serieguldet.

– Klart att det skulle vara skönt med en serieseger. Och så får vi hoppas att resultaten i allsvenskan går vår väg så vi slipper kvalet, säger Jonas Friberg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om