Friberg: "Känner inte att jag varit där helhjärtat"

Han har kommit fram till att energin och motivationen att spela på division I-nivå inte längre finns där. Därför väljer Jonas Friberg att lägga klubban på hyllan – igen.

Jonas Friberg har valt att lägga av igen.

Jonas Friberg har valt att lägga av igen.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2021-11-08 21:38

Vimmerby IBK dammade inför säsongen av sin forne skyttekung Jonas Friberg. 44-åringen har i säsongsinledningen bidragit med åtta mål och två assist på åtta matcher och visat att takterna fortfarande sitter i. På måndagskvällen meddelande han dock att han gjort sin sista match och lägger av med omedelbar verkan.

– Det är inte så dramatiskt egentligen. Visst har det varit kul att spela igen, men samtidigt har jag tappat mer och mer av energin och motivationen under resans gång. När jag känner att jag inte är där helhjärtat är det bättre att lämna över platsen till någon annan, säger Jonas Friberg.

VIBK:s tränare Michael Elmér respekterar beslutet.

– Vi visste från säsongens början då han gick in som en resursspelare att möjligheten fanns att han kunde kliva av. Det var en chansning som vi gjorde för att få in en rutinerad spelare som funkade både praktiskt och ekonomiskt. Nu kände han att det inte funkade längre och det är bara att acceptera, säger han.

Har ni övervägt att förstärka laget?

– Det finns kontakter tagna med ett par spelare och vi för en dialog med sportgruppen och styrelsen kring vilka resurser de är beredda att lägga i det här läget. Signalerna har tidigare varit tydliga från klubben att vi har en begränsad budget eftersom man vill undvika att göra minusresultat. Det återstår att se om vi får nya direktiv.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!