VIBK:s andra förlust: "De är hetare"

Vimmerby IBK förlorade med klara siffror i Gränna. Det blev 7-2 efter en svag insats. "Gränna är hetare hela matchen igenom. Då blir det så här", suckade tvåmålskytten Jonas Elofsson efter förlusten.

Gränna firar ett av sina mål mot VIBK.

Gränna firar ett av sina mål mot VIBK.

Foto: Jonatan Häggström Wedding

Innebandy2019-12-20 22:43

Gränna var oerhört stabila bakåt och lyckades stänga igen helt och hållet. Även VIBK var starka bakåt och därför stod det bara 1-0 till Gränna efter första perioden. Men redan då syntes det att hemmalaget var snäppet bättre den här dagen. Så fortsatte det hela matchen. 

Med undantag för vissa sekvenser var Gränna vassare under fredagskvällen. VIBK skapade lägen och spelade bra stundtals, men de var inte alls lika skickliga framför målen som GAIS. Det gjorde att hemmalaget, som inför matchen låg femma i tabellen, lyckades vinna med 7-2 (1-0, 3-1, 3-1). Ett fullt rättvist resultat. 

– Vi är otroligt ineffektiva idag, suckar VIBK-tränaren Michael Elmér. 

– Till exempel missar vi ju två straffar. Idag är det de (Gränna) som är hetare och gör målen. I första perioden är det ändå okej, men sedan låter vi det rinna iväg. Det är bollar som studsar och så får vi inte undan dem. Det saknas lite jävlar anamma. 

Tränaren tyckte samtidigt att Gränna gjorde en bra match. 

– Absolut. Det är bara att gratulera för en bra insats och seger. Men vi går lite på knäna och gör inte det vi ska göra. Vi har filmat matchen så nu får vi analysera detta och se vad vi kunde gjort bättre, säger Elmér och lägger till: 

– Det är ju lite det här som är tjusningen med sporten. Att bara för att vi leder serien är det inte säkert att vi vinner. Innebandy kan vara oförutsägbart. 

Vimmerbys två enda mål i matchen gjordes av Jonas Elofsson, som även i övrigt var framträdande med sin pondus. Veteranen var besviken efter förlusten: 

– Vi är några steg efter idag. Det är bjudningar på flera av målen, där de slår in returer som vi borde rensat undan. Sedan skjuter vi massor av skott men de går över, utanför, på täckande eller allt möjligt förutom i mål. 

Hur kändes det för egen del, med två mål bland annat?

– Målen var väl mer tillfällighet att just jag gjorde. Annars tycker jag om såna här matcher när det blir lite dueller och tufft, tätt spel. Jag gillar att spela fysiskt och när det blir lite tjuvsmällar som det var idag. Men det hjälper ju inte eftersom vi förlorade. 

Trots förlusten leder VIBK fortfarande serien, nu två poäng före CL98IC. 

– Det är bara att gräva ned oss och ta nya tag efter det här, konstaterar Jonas Elofsson, som trots förlusten får fira jul som serieledare.

Jonas Elofsson gjorde båda Vimmerbys mål.
Jonas Elofsson gjorde båda Vimmerbys mål.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!