VIBK vill säkra sin plats i Division 1

Med tre matcher kvar har VIBK-damerna ett tufft läge framför sig. "Vi måste visa vår kämpaglöd och köra all in", säger VIBK:s Emma Jigsved.

Emma Jigsved är laddad inför matcherna som återstår.

Emma Jigsved är laddad inför matcherna som återstår.

Foto: Jonatan Häggström Wedding

Innebandy2020-02-28 16:00

Efter en tuff inledning på säsongen har Vimmerby IBK avancerat och vunnit tre av de fem senaste matcherna. VIBK ligger fortfarande i botten i division 1, just nu på kvalplats. I bottenstriden är också Vetlanda IBF som har 10 poäng och Ryds SK på sex poäng. Trots den senaste förlusten mot bortalaget Ryds SK är stämningen i laget bra.

– Förlusten sänkte inte laget utan vi vet att vi kan vinna och hålla oss kvar. Känslan är fortfarande bra i laget och jag tror att vi måste bestämma oss redan innan matcherna att vi ska köra fullt och tro på det, säger Emma Jigsved.  

Inför de kommande matcherna som väntar kommer laget fokusera mycket på försvarsspelet och kontringar. 

– Det är förmodligen på kontringarna som vi kommer att få våra målchanser och därför är det viktigt att träna på. Precis som powerplay-spelet som också är en bra chans till att göra mål, säger Jigsved. 

Även om det har varit en del spelare borta och lite folk på träningarna ibland, tycker Emma att det har fungerat bra mot slutet. 

– För egen del har försvarsspelet fungerat bättre de senaste matcherna och det känns som jag hittat min plats i den femman som jag spelar i. 

Det lag som kommer sist i division 1 åker ut medan nästjumbon får kvala. På lördag väntar SSG på hemmaplan.

Fakta

Återstående matcher för lagen i bottenstriden: Vetlanda (10 poäng): Värnamo (b), Ryds SK (h). VIBK (9 poäng): SSG (h), Karlskrona (b), Värnamo (h). Ryds SK (6 poäng): ÖSK (b), SSG (h), Vetlanda (h)

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!