VIBK vill ha samarbete med Craftstaden

Vimmerby IBK är nära ett samarbetsavtal om spelarutbyte med allsvenska Craftstaden IBK till kommande säsong.

Vimmerby IBK vill ha ett samarbete med allsvenska Craftstaden.

Vimmerby IBK vill ha ett samarbete med allsvenska Craftstaden.

Foto: Micael Rundberg

Innebandy2018-09-11 19:10

Det var VIBK:s nye huvudtränare Peter Kronstrand, som i våras inledde diskussioner om ett samarbete med Oskarshamnsklubben, som förra året placerade sig på övre halvan i allsvenskan. Den senaste veckan har diskussionerna klubbarna emellan blivit mer intensiva.

– Jag kan tycka att det är konstigt att det inte har gjorts det tidigare, med tanke vilken resa som Craftstaden gjort. Sedan har det varit lite fram och tillbaka hur deras verksamhet ska se ut, och vi har intväntat dem. Men nu står det klart att de lägger ned sitt division tre-lag och satsar på ett JAS-lag och ett samarbetsavtal, säger Peter Kronstrand.

Redan i helgen som gick var VIBK-spelarna Jonathan Green och Victor Wall och spelade med Craftstaden, och kommande helg ska två spelare från Craftstaden spela med VIBK i deras träningsmatch.

– Inget är klart, men vi ska sätta oss ned och hitta struktur och former för hur ett samarbete kan se ut, så får vi se vart vi landar, säger Peter Kronstrand.

Samarbetet gör att ett visst antal spela kan vandra mellan klubbarna under säsong. Vilka som kan bli tillgängliga för VIBK är inte klart.

– För vår del är det i så fall spets som vi vill ha, det kommer inte att komma några spelare som tar plats från våra juniorer. Men det kan exempelvis vara så att spelare som nu gått långtidsskadade hos Craftstaden kanske inleder sin matchning hos oss istället, säger Peter Kronstrand, som hoppas att samarbetet blir flerårigt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!