VIBK var på väg mot seger i Smålandscupen

Första omgången i Smålandscupen är spelad. Vimmerby tappade en tvåmålsledning i den tredje perioden till 4–4. "Klart vi är lite besvikna att vi inte kunde hålla ledningen", säger tränaren Micael Nilsson

VIBK dam spelade oavgjort i Smålandscupen.

Innebandy2020-08-26 22:23

Gästande Tranås började bäst. Redan efter tre minuters spel av matchen hade Tranås gått fram till en 0–2-ledning. Vimmerby fick inte till sitt offensiva spel och lyckades inte göra något mål första 20 minuterna.

– Vi är inte i hallen första perioden. Vi är stillastående och tillåter Tranås att göra lite vad de vill, säger Micael Nilsson.

Efter den svaga förstaperioden, växlade Vimmerby upp ett par steg.

– Vi visar vilja och att vi vill någonting. Det är vi som för spelet efter det.

Trots det var VIBK i underläge med 1–2 inför den avslutande perioden. Men det blev inte långvarigt.

Vimmerbys första målskytt Emma Sjöqvist hittade Elin Andersson, som omgående i sista satte 2–2. Sjöqvist såg sedan raskt till att även göra 3–2 på pass från Edith Edvardsson. När så Alva Gustavsson fixade 4–2 (Nelly Passmark) tydde mycket på VIBK-vinst. Men nä, Tranås lyckades både reducera och kvittera.

– Tyvärr somnar vi till i slutet av matchen, säger Nilsson.

I den efterföljande straffläggningen, som sker vid cupspel, vann VIBK. Den är till för att skilja lagen åt om lagen i gruppspelet hamnar på samma poäng och målskillnad.

Närmast väntar Vetlanda borta i andra gruppspelsmatchen i cupen. Då vill tränaren se ett mycket bättre hemjobb och att avsluten överlag blir mer distinkta. Nilsson hyllar Svea Backstad, Emmy Karlsson, Emma Sjöqvist och Elin Andersson.