VIBK-ordföranden: "Ett misslyckande"

Som bekant fick Vimmerby IBK:s damlag lämna walkover i helgens match mot Stenåsa-Sandby-Gårdby och nu har tränaren Jonas Friberg slutat. "Vi har reagerat lite för sent", säger klubbens ordförande Jens Carlsson.

Jens Carlsson är ordförande i Vimmerby IBK. "Det är olyckligt på alla vis", säger han efter att Jonas Friberg slutat som tränare.

Jens Carlsson är ordförande i Vimmerby IBK. "Det är olyckligt på alla vis", säger han efter att Jonas Friberg slutat som tränare.

Foto: Jenn Hultberg

Innebandy2019-12-03 17:07

Vimmerby IBK:s ordförande Jens Carlsson är självkritisk när vi pratar med honom om klubbens damlag och tränaren Jonas Fribergs avhopp. 

– Det är olyckligt på alla vis och vi ser det lite som ett misslyckande utifrån föreningens perspektiv. Att vi inte lyckats fånga upp det i tid så vi kunde få en lösning på det. Vi har reagerat lite för sent och det är en brist hos oss. Jonas (Friberg) och även Daniel (Kronståhl) har gjort ett jättebra jobb med att jaga spelare och strida för att få ihop lag varje vecka. 

Hur tänker du att ni kunde agerat bättre?

– Nu i efterhand vet vi ju att det varit tufft att få ihop lag. Vi har varit för passiva och tänkt att spelare är på väg in och tillbaka. Men sedan har de inte kommit. Vi skulle ha satt handlingsplaner redan för några veckor sedan. Det finns många med bra kontaktnät så vi borde ha ringt runt och dragit i alla trådar vi kan, säger Jens Carlsson. 

Nu ska klubben försöka göra det de kan för att kunna fullborda säsongen. Och ordföranden tror att det kommer gå. 

– Vår absoluta ambition är att fullborda säsongen. Sedan kan man inte säga säkert att det kommer gå att genomföra hela säsongen, men vi har en plan för det, säger ordföranden.

Hur ser det ut med ny tränare?

– Vi kikar på lite olika alternativ och har en del spår som vi jobbar med att få klart. 

Och spelare?

– Vi ska prata med alla spelare i truppen och gå igenom både status och vad som gjort att vi inte fått ihop det. Sedan tittar vi på en del som varit med tidigare, men inte den här säsongen. Vi ska försöka få ihop damerna och ledarna på det så har jag tillförsikt att vi ska lösa säsongen. 

Det finns också duktiga ungdomslag i Vimmerby IBK. VIBK skulle kunna ha med spelare därifrån, men regelverket säger att man inte får ha spelare under 16 år på seniornivå. 

– Vi har en bra dialog med förbundet nu efter att vi fick lämna WO. De har sagt att om det skulle krisa får vi använda yngre spelare i samråd med motståndarlag, domare och förbundet. 

Nästa säsong kan de unga tjejerna vara med ännu mer. 

– Till nästa säsong ser det väldigt lovande ut. Då kommer vi ha fler spelare. Kan vi bara ta den här säsongen i mål så ser det positivt ut.

På lördag spelar Vimmerby hemmamatch mot Karlskrona. Det återstår att se om de kommer ställa upp i den matchen. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!