VIBK krossade Nybro inför rekordpublik

Vimmerby IBK fick en drömstart på hemmamatchen mot Nybro när Victor Wall satte 1-0 efter en halvminut. De vann till slut med förkrossande 10-2 efter en väl genomförd match. "Vitkigt att vi kan prestera och fokusera i sextio minuter", säger tränaren Michael Elmér efter segern.

Kevin Hultman firar efter att ha satt dit 10-2 med två sekunder kvar.

Kevin Hultman firar efter att ha satt dit 10-2 med två sekunder kvar.

Foto: Jonatan Häggström Wedding

Innebandy2020-01-10 22:26

Det var oavgjort i 26 sekunder innan Victor Wall gjorde 1-0 - sedan var det aldrig mer match egentligen. 

VIBK tryckte på och utökade till 2-0 (Wall igen) och sedermera 3-0 (Jonas Elofsson). Därefter blev det en ganska behaglig resa för hemmalaget. De var klart bättre än gästande Nybro, målen kom ett efter ett och försvarsmässigt var det stabilt. Det blev till slut 10-2 (4-1, 3-1, 3-0) till Vimmerby. 

– Vi får matchen dit vi vill efter de tidiga målen, konstaterar VIBK-tränaren Michael Elmér. 

Visst hade Nybro bra tryck stundtals, med en vass förstafemma, men generellt var detta hemmalagets kväll. 

– Målen kommer lägligt för oss och det kan knäcka vilket lag som helst. Sedan rinner det iväg till vår fördel. Det som är kul att se är att vi fortsätter trycka på och vara fokuserade hela matchen. Det är ett bra motstånd vi möter och då är det bra träning att spela på topp matchen ut, säger Elmér, som hyllar sitt lag efter segern. 

– Vi är sexton utespelare idag och tillsammans är det en lagmaskin. Alla femmor presterar och gör det de ska. 

Som tränaren säger presterade alla tre femmor - och alla gjorde faktiskt mål, även om det dröjde till matchens sista sekunder innan tredjefemman satte dit den. Vid ställning 9-2 fick Kevin Hultman bollen av Jack Fridh och avlossade ett skott i mål. 10-2 på resultattavlan med två(!) sekunder kvar av matchen. 

– Det var skönt, säger Kevin Hultman.

Han fortsätter: 

– Jag var inställd på att ta mer skott och ville skjuta hela matchen, men fick inte lägena. Sedan på slutet där ville jag ta frislaget som föranledde målet, men det blev någon annan som sköt. Det spelade ju ingen roll för jag fick sätta dit den ändå, säger Kevin med ett stort leende. 

Det var hans femte mål för säsongen. Även utöver det fina skottet tyckte Hultman att det kändes bra mot Nybro. 

– Vår femma fick bra snurr på det och mycket speltid vilket var riktigt skönt. Speciellt defensivt fungerade det bra. För egen del var det några små misstag, men annars var det rätt så bra. 

Segern mot Nybro blev en perfekt start på vårsäsongen och en bra revansch efter att VIBK förlorade borta mot Gränna i sista matchen innan uppehållet. 

– Det känns bra att vi kan borsta av Grännamatchen och få en fin start på året. Det är en slutspelsbubbla som gäller nu i januari när vi har flera toppmatcher. Vi vill ha ett så bra läge som möjligt i februari när vi möter lag längre ned i tabellen, säger Michael Elmér. 

Kevin Hultman menar att laget var riktigt taggat innan Nybromatchen, vilket även syntes på planen. 

– Vi ville ut och visa hur bra vi egentligen är. Det var härligt att känna att vi blivit starkare under uppehållet. Idag visade vi att vi är serieledare. 

Tror du att ni kommer hålla serieledningen nu?

– Man vill ju inte jinxa något men om vi bara sliter och fortsätter som vi spelat innan tror jag att vi kan klara det, säger Hultman. 

För övrigt var det säsongens bästa publiksiffra i Vimmerby Idrottshall under fredagen. Hela 611 personer var och såg segermatchen. 

– Det är jättekul att Vimmerbypubliken kommer och tittar på oss. Det visar att vi gjort något bra. Nu är det en ny toppmatch, mot CL98IC nästa hemmamatch så då hoppas vi på storpublik igen, avslutar Vimmerbys tränare. 

Jonatan Green var som vanligt aktiv hela matchen. Han gjorde ett mål och tre assist mot Nybro.
Jonatan Green var som vanligt aktiv hela matchen. Han gjorde ett mål och tre assist mot Nybro.
Matchfakta

Vimmerby IBK-Nybro IBK 10-2 (4-1, 3-1, 3-0). 

Skotten: 20-19

VIBK-poängen: Victor Wall 3+0, Albin Alfonsson 2+2, Jonas Elofsson 2+0, Jonatan Green 1+3, Kevin Hultman 1+0, Elias Travtjenko 1+0, Johan d.ä. Carlsson 0+1, Hampus Carlsson 0+1, Jack Fridh 0+1. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!