VIBK kan rycka i tabellen: "Blir lite drama"

Vimmerby IBK har chans att rycka ifrån i tabellen på fredagskvällen när de ställs mot Stenåsa-Sandby-Gårdby på Öland. Men då krävs seger. "Det tror jag vi ska klara av", säger John Pettersson, nyförvärvet som gjort en stark säsong hittills.

VIBK-forwarden John Pettersson har imponerat och utvecklats mycket efter att han kom från Westervik inför den här säsongen.

VIBK-forwarden John Pettersson har imponerat och utvecklats mycket efter att han kom från Westervik inför den här säsongen.

Foto: Haris Dreco

Innebandy2019-12-13 07:00

– När vi fick in John i laget så blev vi så klart nöjda, men hade man vetat redan då vilken utveckling han skulle få hade vi varit ännu gladare. 

Det säger VIBK:s tränare Michael Elmér om John Pettersson, född 2001. John har stått för 12 poäng på de 10 första matcherna i A-laget och 24 poäng på 7 matcher i B-laget. 

– Förra året när han spelade i Westervik gjorde han 22 poäng i division tre. Nu har han redan gjort fler än så i trean och en del i division två också. Han har verkligen blommat ut och jag tror att han kommer fortsätta utvecklas, säger Michael Elmér. 

John Pettersson själv känner också att det har gått bra. 

– Över förväntan. Det har gått bra och spelet flyter på för mig, säger han. 

Är det någon del du tycker att du utvecklat särskilt mycket?

– Ja, det är väl fysiken i så fall, som har blivit mycket bättre, menar John, som vill bli ännu bättre i spelet med boll. 

Talangen tycker att samarbetet i hans femma fungerat bra. 

– Speciellt när Jonas Elofsson har kommit in också.

Hur trivs du annars i laget?

– Jag trivs jättebra och kul att det gått så bra för laget. 

Nu väntar alltså bortamatch mot Ölandslaget Stenåsa-Sandby-Gårdby. 

– Jag mötte dem med Westervik för två år sedan och kommer ihåg att vi vann hemma. De har en duktig poänggörare i Anton Fransson, som är fysisk och duktig, men vi ska nog kunna sätta stopp för honom, säger John Pettersson. 

Till fredagens match saknas Melvin Henningsson på grund av sjukdom och Jonas Elofsson på grund av jobb. I övrigt är det några småskador. 

Det är ännu inte klart om Ludwig Strömsten eller Patrik Karlsson vaktar målet. Klart är däremot att Sebastian Elmér, son till tränaren Michael, kommer vara med och därmed göra debut i division två. 

Michael Elmér tycker att känslan i laget är bra inför matchen på Öland. En match som kan innebära att VIBK gör ett ryck i tabellen. Tvåan CL98IC och trean Ingelstad möts nämligen samtidigt vilket innebär att minst ett av de lagen kommer tappa poäng.

– Ja, det blir lite drama i det, att vi kan rycka ifrån, men sådant jämnar ju ut sig sen. Vi fokuserar på att göra en bra insats och försöka vinna. Nu är det bortamatch och då kan vi spela ett vinstgivande spel. Vi behöver inte tänka på något skönlir som vi gärna vill visa upp hemma.

VIBK-truppen:

Målvakter: Ludwig Strömsten, Patrik "Bobby" Karlsson.

Förstafemma: Johan "JC" Carlsson d.ä., Hampus Carlsson, Albin Alfonsson, Victor Wall, Jonatan Green. 

Andrafemma: Hampus Svensson Starkenberg, Ricky Gustavsson, John Pettersson, Mattias Zeilon, Sebastian Elmér.

Tredjefemma: Jens Lidesjö, Jesper Nilsson, Jack Fridh, Kevin Hultman, Elias Travtjchenko. 

Vimmerby har haft många anledningar att fira den här säsongen.
Vimmerby har haft många anledningar att fira den här säsongen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!