VIBK i hemmapremiär mot tufft motstånd

Efter den starka seriepremiären får Vimmerby IBK bekänna färg i kvällens hemmapremiär mot det tidigare division 1-laget Sävsjö IBK.

Mattias Zeilon fick en smäll i söndags och torsdagens träning avgjorde om han spelar i kväll eller ej.

Mattias Zeilon fick en smäll i söndags och torsdagens träning avgjorde om han spelar i kväll eller ej.

Foto:

Innebandy2018-10-12 08:00

Vimmerby IBK inledde seriespelet med seger 7-3 borta mot Karlskrona FBC förra fredagen. I kväll väntar ett på förhand tufft mostånd i form av Sävsjö IBK, som åkte ur division 1 i våras.

– Det blir sannolikt ett av de tuffaste motstånden i den här serien. Jag tippar att Sävsjö är sugna på att ta sig tillbaka till division ett, säger VIBK-coachen Peter Kronstrand inför matchen.

Segern i premiären har dock gett det unga VIBK-laget råg i ryggen inför kvällens uppgift mot Sävsjö, som vann sin seriepremiär med klara 6-2 mot svårspelade Nässjö inför över 700 åskådare.

– Det har sett jättebra ut på träningarna i veckan, men det är också viktigt att vi behåller fötterna på jorden. För oss gäller det att palla trycket på hemmaplan, men jag är inte så orolig för det, utan känner att vi är redo för den uppgiften, säger Peter Kronstrand.

–  Sävsjö är ett lag som vet vad det handlar om, jag tippar att deras taktiska detaljer är på en annan nivå än Karlskrona, även om Karlskrona också var ett bra lag, fortsätter han.

I VIBK-truppen har det funnits ett frågetecken för tvåmålsskytten i premiären, Matiias Zeilon, som åkte på en smäll under söndagens träning. Hur laget formeras bestämdes sent på torsdagskvällen.

– Det är många som har visat framfötterna i veckan, så den sista träningen avgör om det blir några ändringar, säger Kronstrand.

Några spelare från allsvenska Craftstaden blir det dock inte till fredagens match, och det är inte heller aktuellt med spel i Craftstaden för exempelvis VIBK:s Jonatan Green kommande helg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!