VIBK hängde inte på i toppen

Vimmerby IBK fick en tung start på det nya året. Förlust med uddamålet hemma mot Karlskrona. "Det är tufft. Jag trodde på seger när vi ledde med 7–6", säger tränaren Peter Kronstrand.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2019-01-06 19:00

Det ska sägas direkt att vi fick se en bra innebandymatch i omstarten av division två. Vimmerby och Karlskrona bjöd på en tempostark, underhållande och chansrik match. Inte minst i de två första perioderna. Det var en tvekamp i 60 minuter, där det var ytterst lite som skiljde lagen åt. Till slut stod alltså gästande Karlskrona som segrare och vann med 8–7 efter ett sent segermål av Henrik Bergendorff.

Det var ett samlat tränarpar i VIBK vi snackade med efteråt. Peter Kronstrand och Jonas Karlsson var såklart besvikna, men passade samtidigt på att berömma Karlskrona.

– Det är ett bra motstånd vi möter. De var skickliga på att skapa numerära överlägen i sin offensiv, säger Kronstrand/Karlsson.

De tyckte som så många andra som såg matchen, att det kunde ha slutat hur som helst.

– Det är så lite som avgör, men så är det i den här serien. Vi har flera gånger haft marginalerna med oss, nu var det tvärtom, menar Peter Kronstrand.

Lagen följdes åt i princip hela matchen. När Adrian Brorsson via ribban dunkade in 7–6 till hemmalaget efter 51.18, lutade det åt VIBK-seger. Karlskrona och Henrik Bergendorff ville annat. Han kvitterade kort efteråt och satte som sagt även segermålet. Vimmerby satsade allt på en utjämning i slutet, tog ut målvakten Patrik Karlsson och fick chansen att spela sex mot fyra, men försöken var tröstlösa. Närmast nätkänning var Johan Carlsson, som träffade stolpen.

– Det känns som att vi inte riktigt orkar. Så har det inte varit i tidigare matcher. Vi gör också lite för mycket misstag och har för många felpassningar. Det håller inte på den här nivån, säger Peter Kronstrand.

Vimmerbys mål gjordes av Jonathan Green 3, Victor Wall, Johan d,ä Carlsson, Adrian Brorsson och Mattias Zeilon. Vid seger hade VIBK gått upp på tredjeplatsen i tabellen och flåsat Sävsjö och Ingelstad i nacken. Nu blev det istället förlust och fem poäng upp till de lagen.

Bäst i hemmalaget var Patrik Karlsson, Johan Carlsson, Jonathan Green och Victor Wall.

Victor Wall och VIBK föll hemma mot Karlskrona.
Victor Wall och VIBK föll hemma mot Karlskrona.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om