VIBK gjorde sitt och fick hjälp

Vimmerby IBK tog ett rejält kliv mot division ett på fredagskvällen. Inte nog med att det blev seger 8-3 hemma mot KFUM Jönköping. Konkurrenterna tappade dessutom viktiga poäng.

Jonatan Green noterades för tre mål och en assist och var inblandad i det mesta som VIBK skapade.

Jonatan Green noterades för tre mål och en assist och var inblandad i det mesta som VIBK skapade.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2020-02-14 22:43

VIBK hann knappt jubla klart över 8-3 hemma mot KFUM Jönköping innn det stod klart för spelarna att Ingelstad förlorat borta mot Slätafly med 8-4. Lite senare stod det klart att även Nybro tappat poäng och spelat 7-7 borta mot Månsarp.

Det innebär att med fem omgångar kvar har VIBK nio poäng och en urstark målskillnad att gå på.

– Det är sjukt bra. Men vi ska fokusera på vårt jobb och jag tar inte ut något i förskott, säger VIBK-tränaren Michael Elmér som var nöjd med segern mot Jönköping även om insatsen inte var helt hundra.

– Det var viktigt att vi började så bra. Det hade vi pratat om innan. Sedan blev det en liten dipp i andra där vi får vara nöjda med 2-2 i perioden. I tredje får de in 6-3, men jag tycker inte att det någon fara utan vi hade kontroll på läget, sa Elmér som gick ned på två formationer i slutet av andra perioden.

Förstafemman fick förtroendet att fortsätta då, men även tredjefemman med Hampus Starkenberg Svensson, Johan d.y. Carlsson, Sebastian Elmér, Jack Fridh och Jesper Nilsson fick spela vidare.

– Patrik Karlsson i målet och hela tredjefemman får bäst betyg av mig idag. Det är spelare som man inför säsongen kanske inte hade trott skulle spela på två formationer, men de plockar fram sitt bästa spel när det behövs som mest, säger Elmér.

Segern grundlades annars i första perioden där VIBK gick ifrån till 4-0. Bland annat genom två mål på frislagsvarianter.

– Vi har lagt en del tid på att hitta varianter på sistone och har fått fin utdelning på fem också. Det är viktigt att få lite enkla mål den vägen i den här typen av matcher som kunde ha blivit betydligt jämnare annars, sa Jonatan Green som konstaterar att det ska mycket till om VIBK inte ska lösa avancemanget till division ett den här gången.

– Det räcker i praktiken att vi vinner två av fem matcher som är kvar. Det är bara vi själva som kan slarva bort det här nu. Tidigare säsonger har vi jagat bakifrån, men nu har vi allt i egna händer och det känns bra, säger Green.

Johan "JC" Carlsson den äldre fick kliva av i tredje perioden.

– Jag stukade till foten och det gjorde väldigt ont. Det känns bättre nu så det ska inte behöva vara så farligt, sa han.

Poäng VIBK: Jonatan Green 3+1, Albin Alfonsson 1+2, Jack Fridh 2+0, Johan d.ä. Carlsson 1+1, John Pettersson 1+0, Patrik Karlsson 0+1, Victor Wall 0+1.

VIBK-tränaren Michael Elmér var nöjd med tre poäng och en stabil match.
VIBK-tränaren Michael Elmér var nöjd med tre poäng och en stabil match.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!