VIBK går in i sista fasen: "Märks att det närmar sig"

Gränna på fredag. Sandared på söndag. Det är vad som återstår i förberedelser matchmässigt för Vimmerby IBK innan seriestarten. "Det märks på killarna att premiären närmar sig", säger tränaren Michael Elmér.

Vimmerby avslutar träningsmatcherna med två matcher i hemmaarenan, fredag och söndag. Division 1-säsongen startar nästa helg. Då har VIBK bortamatch mot Nyköping.

Vimmerby avslutar träningsmatcherna med två matcher i hemmaarenan, fredag och söndag. Division 1-säsongen startar nästa helg. Då har VIBK bortamatch mot Nyköping.

Foto: Arkiv

Innebandy2020-09-17 15:06

Efter flera år i division två, väntar åter spel i förbundsserien för VIBK. Men innan den tuffa seriepremiären borta mot Nyköping, vässar laget formen med två intressanta träningsmatcher i helgen. 

– Vi har valt motståndet (Gränna) med noggrannhet. Vi mötte dem i serien förra säsongen och vet att det är ett lag som gärna stöter högt och pressar hårt. Av erfarenhet vet jag att det brukar vara svårare för oss. Och det är mycket troligt att vi får möta flera lag i serien, som kommer spela just så. Med hög press. Lag som Hovshaga, CL98 och Kalmarsund vet att vi har en liten sporthall och kan nog försöka utnyttja det, säger Elmér. 

På söndag är det genrep mot division ett-laget Sandared, från Borås. 

– Vi skulle egentligen mött dem 8 augusti, men då ställde de in med kort varsel. Matchen blir av nu istället. Jag såg dem i Göteborgscupen vi spelade nyligen och det är ett fysiskt, stort lag. 

Michael Elmér säger att han med de två kommande träningsmatcherna för möjlighet att matcha laget på olika sätt. 

– Framför allt är det viktiga matcher för de som står på gränsen att ta en plats eller inte. 

Hur många spelare är i den gränszonen?

– Två-tre killar. 

Är tanken att ni ska gå runt på två eller tre femmor?

– Vi kommer att försöka starta på tre hela femmor, även i serieinledningen. Vi har utvecklingsmål även i år. Visst, det kanske var enklare och tryggare att ha det förra säsongen, då vi inte riskerade att åka ur. Nu är pressen på oss större och det kan bli så att utvecklingsmålen som vi har till viss del kommer att få stryka på foten, beroende på hur vi ligger till i serien. 

Vad vill du se i matcherna i helgen?

– Att vi klarar av att spela mot lag som sätter press. Vi har också en spännande målvaktskamp mellan Patrik Karlsson och Linus Olsson. Kan de sporra varandra på samma sätt som Patrik och Ludwig (Strömsten) gjorde förra säsongen, då har vi angenäma problem. 

Elmér aviserar full trupp, där alla ska finnas tillgängliga. 

Märks det att serien närmar sig?

– Det tycker jag. Vi har slutat att laborera med laguppställningarna som vi gjorde i augusti. Nu börjar femmorna sätta sig och vi tävlar ordentligt om platserna i laget. Vi ser fram mot de här matcherna och det ska bli roligt att få spela inför publik igen. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!