VIBK-forwarden briljerade hemma

Jonatan Green har avgjort många matcher. Under söndagen var det dags igen. VIBK-stjärnan gjorde sex mål och tre assist i 11–7-segern mot SSG.

Innebandy2018-10-28 17:57

Efter förra helgens 6–3-förlust mot CL98 gjorde VIBK-tränarna flera ändringar i laget. Bland annat klev Mattias Zeilon ner som back – och i den nykomponerade andrakedjan fick Jack Fridh och Elias Trawtschenko sällskap av Crafstaden-lånet Andreas Lennartsson.

Matchinledningen var jämn. Sedan kopplade gästande SSG (Stenåsa-Sandby-Gårdby) greppet genom tre raka mål. 0–3 efter den första perioden var en stor besvikelse för Vimmerby som inte spelade så dåligt som siffrorna kan antyda. Samtidigt ska det sägas att SSG gav ett bra intryck. En pigg nykomling, med många bollskickliga spelare i laget.

I den andra perioden var SSG nära att göra 4–0 i powerplay. Istället lyckades Jonatan Green, helt på egen hand, fixa en straff åt Vimmerby med en spelare mindre på planen.

Adrian Brorsson var iskall och skickade upp bollen i nättaket. Då stod klockan på 24:21 – och hemmalaget fick ny energi.

Inlånade Andreas Lennartsson reducerade till 3–2 i mitten av den andra perioden. Han höll sig påpassligt framme och petade in en målvaktsretur, efter skott av Mattias Zeilon. Därmed skiljde det bara ett mål mellan lagen inför den tredje perioden.

Där fick VIBK en drömstart. Efter bara två minuter och tolv sekunder hade hemmalaget vänt på matchen. Jonatan Green gjorde både 3–3 och 4–3 i powerplay, framspelad av Adrian Brorsson.

Efter 47:44 kvitterade SSG till 4–4. VIBK-backen Jens Lidesjö lyckades ta bort bollen i ett farligt läge, men hans rensning hamnade olyckligt mitt i "slottet". Det utnyttjade bortalaget direkt.

Sedan klev Jonatan Green in i handlingen – igen. Han gjorde fyra mål och tre assist när VIBK gick fram till 11–7. VIBK-stjärnan var fullkomligt briljant.