VIBK föll efter 0-7 i tredje perioden

Vimmerby IBK föll i hemmapremiären i damettan mot Vetlanda med 13-4. VIBK var länge bra med, men avslutade med att förlora tredje perioden med 7-0.

Vetlanda var starkare än VIBK och vann med klara siffror.

Vetlanda var starkare än VIBK och vann med klara siffror.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2019-11-09 18:28

Det var två lag som hade inlett seriespelet med två förluster som kom till spel. Spelmässigt var det ganska jämnt från början, men i målprotokollet stack gästerna iväg till 3-0 inom loppet av åtta minuter. VIBK gav dock inte upp utan fick till en viktig reducering till 3-1 genom Rebecka Persson innan paus.

I andra perioden tog det bara en minut innan laget var ikapp till 3-3 efter mål av Emma Sjökvist och Greta Koponen. Vetlanda svarade dock snabbt med två mål innan Emma Sjökvist reducerade till 5-4. Minuterna innan andra akten var över kom dock 6-4 för Vetlanda.

I tredje perioden hade det bara gått 18 sekunder innan gästerna ökade på till 7-4. Sedan tappade hemmalaget spelet och modet och fick se gästerna dra ifrån till 13-4 innan det var över.

– Vi gör egentligen två bra perioder, men sedan tappar vi allt i sista. Det är synd för vi kämpar på riktigt bra trots att vi hamnar i underläge tidigt. Sedan släpper vi många enkla mål och missar många chanser själva och det har man inte råd med, sa VIBK-tränaren Jonas Friberg som tidigare haft stora problem att få ihop en gångbar spelartrupp, men nu hade tillgång till tolv utespelare.

– Det ser lite bättre ut på den fronten, men vi behöver ha tillgång till alla spelare på träningarna också för att kunna få en chans att spela ihop oss. Det märktes en del brister på den fronten under matchen. Sedan var det kul att se Malin Engström som anslutit till laget nyligen. Hon gjorde det bra.

Malin Engström gjorde debut i VIBK och gratuleras till sin assist till 3-1-målet.
Malin Engström gjorde debut i VIBK och gratuleras till sin assist till 3-1-målet.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!