VIBK blev nollade av Ledberg: "För tamt"

Vimmerby IBK hade ingen lycka med sig i återstarten av innebandyettan. Borta mot Ledberg blev det förlust med 9–0. "Vi släpper till för många kontringar och är för tama i våra avslut", sa assisterande tränaren Alexander Pettersson.

Jesper Ahnfeldt gjorde en bra match i målet för VIBK.

Jesper Ahnfeldt gjorde en bra match i målet för VIBK.

Foto: Arkiv

Innebandy2021-12-17 21:50

Att VIBK hade en tuff uppgift borta mot topplaget Ledberg på förhand rådde ingen tvekan om. När lagen möttes tidigare i höst vann Ledberg med 11–3. Den här gången lyckades inte Vimmerby göra ett endaste mål och släppte till råga på allt in nio.

– Det är ganska talande siffror för matchen i stort. Jag tycker ändå att vi gör det helt okej de två första perioderna. Då har vi en femma som vi matchar mot deras stjärnor Adam Wastesson och Adam Zetterström. De lyckas ändå plocka ner dem ganska bra. Problemet är väl bara att våra andra formationer inte kommer upp i nivå.

Jesper Ahnfeldt vaktade VIBK-målet och var den enda spelaren i laget som fick beröm för sin insats.

– Han tar ändå en hel del bollar. Många av målen de får kommer på kontringar efter att vi har tappat boll i fel lägen. Då kan de mer eller mindre lägga in den i öppet mål.

Efter 5–0 efter två perioder rann det iväg till 9–0 i den tredje perioden. Att VIBK inte lyckades göra ett enda mål måste ändå ses som oroväckande.

– Vi har ändå en hel del lägen, men agerar alldeles för tamt och är inte tillräckligt distinkta i avsluten, säger Alexander Pettersson som inte ville ge godkänt till någon mer spelare.

– Alla kan bättre.

VIBK tar nu lite julledigt från seriespelet och har nästa match den 7:e januari då en ny tuff uppgift väntar i form av serieledande Hovslätt hemma.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!