VIBK bjöd upp till kamp men orkade inte hela vägen

14 bollar skiljde det till slut mellan SSL-laget Kalmarsund och Vimmerby i ettan. "VIBK ska ändå ha en eloge för sin insats", sa Kalmarsunds tränare Victor Gustafsson efter 17–3.

Victor Wall, Jonatan Green och Elias Travtjenko gjorde målen för VIBK mot Kalmarsund.

Victor Wall, Jonatan Green och Elias Travtjenko gjorde målen för VIBK mot Kalmarsund.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2021-08-27 22:53

FBC Kalmarsund gick ut hårt från början och hade 4–0 att gå på efter första perioden. Gästernas världsstjärna Kim Nilsson noterades bara för en assist i den första perioden, men fick spräcka målnollan i början av andra när han satte 5–0. 

Sedan tändes ett litet hopp om att VIBK skulle komma in i matchen då Elias Travtjenko spräckte nollan efter väldigt fint samspel med Jonatan Green och Victor Wall. Samma formation låg även bakom 5–2 kort därefter då Victor Wall var sist på bollen. 

– Jag fick ta ett snack med mina spelare i det läget när Vimmerby var på gång och det var ändå bra att det jämnade ut sig lite där så att vi fick träna på hur vi ska agera i sådana situationer också. Vimmerby gjorde det också bra så långt och ska ha en eloge för sin insats, sa Kalmarsunds tränare Victor Gustafsson.

Patrik Karlsson räddade sedan en straff och det såg ett tag ut som att VIBK skulle vinna den andra perioden med 2–1. Kalmarsund gjorde dock tvåa snabba mål innan perioden var över.

– Det var lite synd att vi inte kunde hålla undan och få vinna den perioden i alla fall. Jag tycker att vi följer vår matchplan väl i de två första perioderna ändå, sa VIBK-tränaren Michael Elmér.

Kim Nilsson inledde sedan tredje perioden med att göra 8–2. Sedan trillade bollarna in i rask takt då VIBK inte mäktade med att stå emot längre. Hemmalaget lyckades göra ett mål till då de i sitt tredje power play för kvällen reducerade till 14-3 genom Jonatan Green.

Det hjälpte dock föga då Kalmarsund vann med 17–3 till slut.

– Jag tycker att vi gör det vi ska och även om det rinner iväg lite väl lätt i sista perioden är det väl ungefär så mycket det ska skilja mellan lagen. Vimmerby bjuder ändå upp till spel och har en del bra framåt också, sa Kalmarsunds Kim Nilsson.

VIBK:s första mål gjordes av unge Elias Travtjenko som fick ett minne för livet.

– Det var lite overkligt att spela mot så bra spelare. Det blir väldigt stor skillnad i spelet. De kliver upp så mycket högre än vad vi är vana vid och man har så mycket mindre tid på sig när man vl får bollen. Det var skönt att få göra målet, men annars var det mest hemjobb och försvarsspel som gällde, sa han.

VIBK-tränaren Elmér var också ganska nöjd som helhet bortsett från sista perioden.

– Vi går upp och tror att vi ska gå ikapp, men då blir vi snabbt straffade istället.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!