"Vi ska inte skylla på golvet"

En gång till... jodå. Återigen visade sig Nässjö vara en för svår motståndare för Vimmerby på hemmaplan. Jumbon vände och vann med 6–5. "Det var inte första gången det hände", säger tränaren Jonas Karlsson och suckar.

Det såg så bra ut för VIBK. Ledning med 4-2, men Nässjö vände.

Det såg så bra ut för VIBK. Ledning med 4-2, men Nässjö vände.

Foto:

Innebandy2018-11-22 22:00

De visste att det skulle bli tufft på förhand. Nässjö har genom åren alltid varit en svår nöt att knäcka för VIBK på deras hala parkettgolv. Så blev det denna gång också.

Detta trots att VIBK var i ledning med 4-2 en bit in i den sista perioden.

– Tungt. Vi blev lite för bekväma när vi har mycket boll och rör oss för lite för dåligt, säger Karlsson strax efter den jobbiga uddamålsförlusten.

Vid seger hade Vimmerby gått upp i serieledning.

VIBK började annars matchen bra, hade full kontroll, men tillät Nässjö att så småningom komma in i matchen. Det var inte heller orättvist när både 1-0 (Erik Lindberg) och 2-0 (Fredrik Almqvist) kom. Men Vimmerby skulle få sista ordet i perioden när Andreas Lennartsson tjusigt satte ett zorro-mål i powerplay. 2–1.

VIBK-spelarna hade uppenbara problem att hantera bollen på det studsiga underlaget.

– Vi ska inte skylla på underlaget. Nässjö spelade på samma golv som oss. Det är ingen ursäkt, säger Jonas Karlsson.

Han fick se sitt lag kvittera tidigt i mittperioden genom Jonatan Green. Vimmerbys skyttekung passade sedan fram Victor Wall till 2–3 i slutet. Trots vändningen hade VIBK svårt att få flyt i spelet.

– Det gick lite för långsamt, vi fick inget djupledsspel, trots att vi pratade mycket om det och spelvändningarna fungerade inte som vi ville. Samtidigt gjorde Nässjö det bra och spelade efter sina förutsättningar.

När Adrian Brorsson dunkade in 2–4 och Vimmerbys andra mål i pp, trodde nog de flesta åskådarna i Nässjö Sporthall att trepoängaren skulle hamna i Vimmerby.

Men, nä. Ett heltänt Nässjö, som inte hade vunnit en enda match inför "derbyt", visade sig till slut starkast och bäst.

Drygt halvvägs in i den sista perioden var hemmalaget ifatt. I slutminuterna jublades det ännu mer i Nässjö-lägret när Christian Gresell vackert lirkade in 5–4 och Hugo Ragnar volleysköt 6–4 i ena krysset. Snacka om lägligt att göra säsongens första balja.

Med sin fjärde poäng i matchen gav Jonatan Green Vimmerby ett litet hopp, när han reducerade till 6-5. Men det kom försent. Vimmerby var ett slaget lag.

Besvikelsen var – förstås – påtaglig hos de vitsvarta. Det här var inte vad de räknat med eller hoppats på. Långt ifrån.

– En normaldag så kör vi över dem på hemmaplan. Men, men... det är bara att bryta ihop och komma igen, säger Jonas Karlsson innan han gick in till omklädningsrummet.

I VIBK var målvakten Ludwig Strömsten bäst. Bra var också kaptenen Johan "JC" Carlsson och Adrian Brorsson. Även Andreas Lennartsson och Jonatan Green glimtade till.

Skyttekungen Jonatan Green stod för fyra poäng i matchen.
Skyttekungen Jonatan Green stod för fyra poäng i matchen.
Nässjö-Vimmerby: 6-5

Första perioden: 1-0 (16.01) Erik Lindberg, 2-0 (18.16) Fredrik Almqvist, 2-1 (19.16) Andreas Lennartsson (Adrian Brorsson), spel 5/4.

Andra perioden: 2-2 (22.46) Jonatan Green (Victor Wall), 2-3 (37.41) Victor Wall (Jonatan Green).

Tredje perioden: 2-4 (43.30) Adrian Brorsson (Jonatan Green), spel 5/4, 3-4 (45.13) Felix Thorstensson, 4-4 (51.43) Erik Schiöld Jingåker, 5-4 (56.48) Christian Gresell, 6-4 (58.00) Hugo Ragnar, 6-5 (59.47) Jonatan Green (Andreas Lennartsson).

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om