Spelade bort chansen till serieseger: "Känns långsökt"

Onödiga utvisningar och en kostsam skada. Det fällde Vimmerby IBK borta mot Sävsjö. Förlusten med 10–5 innebär att chansen till serieseger sannolikt är borta. "Det känns långsökt att komma ikapp KFUM Jönköping nu", sa VIBK-tränaren Alexander Pettersson.

Alexander Pettersson, Vimmerby IBK

Alexander Pettersson, Vimmerby IBK

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2024-02-23 22:12

Att Vimmerbylaget inte var riktigt på tå märktes tidigt. Sävsjö gick snabbt fram till 2–0 innan VIBK vaknade till. En snabb reducering och kvittering till 2–2 på en snygg straff av Mattias Zeilon jämnade dock ut siffrorna efter första perioden.

– Vi är egentligen klart bättre i spelet fem mot fem och vi tog över kommandot när vi gjorde 2–1. Sedan tappade vi fokus i andra. Att dra på sig utvisningar för snack vinner man sällan på, sa Pettersson som fick se Sävsjö dra ifrån till 6–2 innan andra perioden var över.

I tredje försökte VIBK med en forcering. De tog timeout med knappt tio minuter kvar. Men närmare än 10–5 kom de inte.

– Vi är inte riktigt där idag. Sedan hjälpte det inte att vi tappade Elliot Kronstrand tidigt och fick kasta om i formationerna.

undefined
Elliot Kronstrand fick kliva av skadad efter att ha slagit i huvudet och känt sig yr.

Vad hände med honom?

– Han fick en tackling i ryggen framför mål och föll och slog i huvudet i golvet. Han kände sig yr och avstod spel. Men han kände sig bättre efter matchen så hoppas att det inte var så farligt.

Förlusten innebär att VIBK är åtta poäng bakom KFUM Jönköping i serien med tre omgångar kvar.

– Chansen finns än, men det känns långsökt. Jönköping möter Westervik nästa gång och de ska inte kunna hota. 

Poäng VIBK: William Björngard 1+1, Hugo Samuelsson 1+0, Mattias Zeilon 1+0, Ricky Gustafsson 1+0, John Pettersson 1+0, Adam Olofsson 0+1, Jontn Green 0+1, Karl Hjelmland 0+1.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!