Ung VIBK-trio som tar för sig

På bilden ser ni Elias Trawtschenko, Melvin Hemmingsson och Oskar Snickars. Tre unga spelare – som är på väg att etablera sig i Vimmerby IBK:s A-lag.

Elias Trawtschenko, Melvin Hemmingsson och Oskar Snickars.

Elias Trawtschenko, Melvin Hemmingsson och Oskar Snickars.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2018-12-08 09:50

I lördagens hemmamatch mot Gnosjö får 17-årige Melvin Hemmingsson återigen chansen från start, medan Elias Trawtschenko och Oskar Snickars inleder på bänken.

Alla tre har debuterat i division två under hösten – och gjort det bra.

För tränaren Peter Kronstrand var det en självklarhet att lyfta upp Trawtschenko, Hemmingsson och Snickars i A-truppen inför säsongen.

– Genom åren har VIBK varit en bra plantskola för yngre talanger. Det kan inte finnas många andra klubbar i Sverige som har fostrat så många elitspelare sett till stadens och klubbens storlek.

– Men på sistone har inte VIBK fått fram lika många unga spelare som tidigare. Av olika anledningar har det blivit ett åldersmässigt glapp i seniortruppen.

Röd tråd

Den här säsongen har Vimmerby IBK inlett en generationsväxling.

– Om framtiden ser ljus ut? Både ja och nej. Vi har ett enormt arbete framför oss att täppa igen glappet som finns, men jag tycker att vi är på rätt väg, säger Peter Kronstrand.

Han tillägger:

– Jag och Jonas (Karlsson, assisterande tränaren) vill ge de yngre spelarna utrymme att utvecklas. Det är något som vi brinner för och det kommer vara en röd tråd i vårt ledarskap. Vi vill få tillbaka filosofin som fanns när vi var i elitserien. VIBK ska återigen bli en plantskola.

– Elias, Melvin och Oskar är tre bra exempel. De har lyfts upp i seniortruppen och fått speltid direkt. Jag tror att det är rätt väg att gå. På sikt kommer det förbättra våra resultat. Det är inte nu vi ska vara som bäst, även om den här säsongen har börjat på ett bra sätt.

"Största talangen"

Här ger Peter Kronstrand sin syn på de yngre spelarna:

Elias Trawtschenko: ”Det är den kanske största talangen som klubben har för tillfället. Trots att Elias bara är 16 år gammal kan han slå passningar som många rutinerade spelare inte klarar av. För hans del handlar det om att värdera lägena och växa på sig fysiskt.”

Melvin Hemmingsson: ”Jag kände tidigt att Melvin skulle slåss om en startplats. Han har storleken och blicken för spelet som krävs. Efter lite sjukdomar har han kommit igång ordentligt. På slutet har han varit en av våra mest framstående spelare.”

Oskar Snickars: ”En tränardröm. Oskar har ett högt innebandy-iq och suger åt sig informationen på ett väldigt bra sätt. Han är fortfarande lite valpig i vissa situationer, men har stor potential. Han kommer bli bättre och bättre i takt med att fysiken utvecklas.”

Idag får den unga trion en ny chans att visa upp sig för hemmapubliken.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!