Två bra perioder gav VIBK segern

Trots en mindre bra start kunde Vimmerby IBK ta hem fredagskvällens träningsmatch mot Gränna hemma med 8-4.

Både Victor Wall och Mattias Zeilon höll sig framme i målprotokollet för VIBK mot Gränna.

Innebandy2020-09-18 22:00

VIBK var inte med från start då Gränna gjorde mål i första och tredje bytet så det stod 0– 2 redan innan två minuter hade gått. Mattias Zeilon såg dock till att hemmalaget kom in i matchen med ett välplacerat distansskott.

Kvitteringen till 2–2 borde rimligen Jonatan Green noterats för, men bollen gick genom nätet i mål och hamnade ovanpå buren. Domarna såg aldrig bollen gå in och kunde inte blåsa för mål. Lite rättvisa skipades dock i slutsekunden av första perioden då Gränna mer eller mindre bjöd på ett mål som Albin Alfonsson noterades för.

I andra perioden var det VIBK som svarade för två snabba mål. Elias Travtjenko bröt in i slottet och avslutade säkert till 3-2 och i nästa byte hade förstakedjan uppvisning och Albin Alfonsson serverade Victor Wall öppet mål fram till 4-2. Gästerna hann sedan reducera på en kontring innan VIBK fick sin första chans i numerärt överläge där Mattias Zeilon pricksköt in 5-3.

Tredje perioden var mindre än en minut gammal när Jonatan Green noterades för 6-3. Gränna såg till att hålla matchen vid liv med en reducering till 6-4. Kevin Rosén ökade dock på till 7-4 kort därefter för VIBK. Ett par vassa parader av Patrik Karlsson i VIBK-målet gjorde att Gränna aldrig kom närmare. Istället gjorde Victor Wall 8-4 i tom bur på slutet.

– Bortsett från starten får vi vara nöjda med insatsen Vi hade valt att möta Gränna för vi visste att de kunde ge kompetent motstånd. Det visade de i första perioden Sedan tog vi över när vi fick fart på vårt kontringsspel och vann rättvist till slut, sa VIBK-tränaren Michael Elmér.

Han var nöjd med samtliga formationer som alla bidrog. Han fick även bra svar från två backar som är nya för säsongen på olika vis.

– Johan Pettersson är omskolad till back och börjar hitta rätt i sin formation där han nästan blir som en fjärde forward i vissa lägen. Det var precis det som var tanken med positionsbytet. Sedan tog nyförvärvet Albin Westergren för sig väl. Han är både stark fysiskt och kan lira med klubba och boll också, sa Michael Elmér.

Poäng VIBK: Victor Wall 2+1, Mattias Zeilon 2, Elias Travtjenko1+1, Albin Alfonsson 1+1, Kevin Rosén 1+0, Jonatan Green 1+0, Johan Pettersson 0+1, Johan Carlsson 0+1, Albin Westergren 0+1.

Nye backen Albin Westergren gjorde ett starkt intryck i VIBK.