Stark vändning gav seger i hemmapremiären

Trots ett klart spelövertag fick Vimmerby IBK kämpa rejält för att slå Bankeryd hemma. Det blev vinst med 7-4 och här är spelarna som var mest framträdande i hemmalaget.

Wilma Nilsson kvitterade till 3-3 i power play. Det var början på vändningen som gav seger med 7-4 för VIBK mot Bankeryd.

Wilma Nilsson kvitterade till 3-3 i power play. Det var början på vändningen som gav seger med 7-4 för VIBK mot Bankeryd.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2023-11-11 15:38

Hemmapremiären blev en svängig historia för VIBK. En tidigt 2-0-ledning förbyttes till underläge 3-2.

– Jag måste erkänna att jag var ganska upprörd i första periodpausen. Vi gick ned oss väldigt där ett tag, sa tränaren Jonas Karlsson.

Vimmerbytjejerna jobbade sig in i matchen igen och vände och vann rättvist med 7–4 till slut. Mycket tack vare bra spel i power play.

– Vi hade tre PP och gjorde två mål. I det första fick vi det inte riktigt att stämma, men sedan funkade kanon. Jag har inspirerats av Kanadas uppställning i hockey där Connor Bedard har en nyckelposition som Ammelie Lennström tar i vår version. Det bygger på att vi ska hota i flera positioner och får vi rörelse med positionsbyten är det väldigt effektivt.

undefined
Jonas Karlsson var ganska nöjd med insatsen mot Bankeryd.

Vad säger du om insatsen som helhet?

– Förutom en svacka i slutet på första och början på andra så är jag ändå nöjd. Vi gör jobbet som krävs och vänder och tar tre poäng. Men vi har en växel kvar att lägga in.  

Målskyttar: Emma Sjökvist 3, Stella Milton 2, Wilma Nilsson, Tess Fridh. 

Betyg

3 Stjärnor: Wilma Nilsson

Säker i passningsspelet och står upp tufft i duellerna. Bidrog med ett snyggt mål i power play också. 

2 Stjärnor: Emma Sjökvist

Lagets mest utpräglade måltjuv höll sig framme flera gånger. Satte bland annat förlösande 5-3 när matchen stod och vägde. 

1 Stjärna: Stella Milton

En tuff back som gärna provar skott från distans. Hittade rätt två gånger om. 

Vimmerby mötte Bankeryd hemma.
Vimmerby mötte Bankeryd hemma.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!