VIBK spände musklerna mot Karlskrona

Förlust med 10–3 mot Gransholm förra veckan. Seger med samma siffror hemma mot obesegrade Karlskrona. "Det var verkligen en skön revansch och en riktig lagseger som vi tog", sa Kevin Hultman som gjorde två av Vimmerbys mål.

Kevin Hultman jublar efter 4-1 för VIBK.

Kevin Hultman jublar efter 4-1 för VIBK.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2022-10-28 22:52

Karlskrona hemma var en lurig uppgift på förhand. Motståndarna kom med fyra raka segrar, den senaste med 3–1 hemma mot Sävsjö. Efter 18 sekunder kom också 1–0 för gästerna. Sedan var det slut på det roliga för Blekingeborna.

Inom loppet av mindre än sju minuter vände Vimmerby och ledde med 5–1.

– Vi bjöd på ett mål direkt, men tacklade det på helt rätt vis. Ikväll satt verkligen alla de bollarna som inte gjort det tidigare. Det studsade vår väg, sa VIBK-tränaren Alexander Pettersson.

undefined
Elias Travtjenko fick en riktig bamsekram av Emil Johansson efter att ha gjort mål på hans passning.

Fyra mål upp med två perioder kvar är ingen stabil ledning när det gäller VIBK. Laget har en särskild förmåga att både kunna vända underlägen och tappa ledningar. Karlskrona kom också med en uppryckning i andra perioden, men fick inte den utdelning de hade behövt.

– Vi har med oss 6–3 efter andra och det känns bra i det läget. Vi sköter det defensiva arbetet i stort sett prickfritt och spelar smart och håller i bollen när vi får chansen. Vi hade sett på video innan matchen att de står ganska lågt med sin 2-2-1-uppställning och stöter sällan. Det utnyttjade vi väl genom att spela runt och låta tiden gå och göra dem frustrerade istället.

I tredje perioden blev det aldrig särskilt spännande. John Pettersson förvaltade tidigt en straff som Emil Johansson fixade fram. När Kevin Hultman gjorde 8–3 med sitt andra mål för kvällen kändes det som spiken i kistan.

– Det var väldigt skönt att få bidra med två mål för egen del, men framförallt att laget stod för en så stark insats, sa Hultman som gått poänglös de fyra första matcherna.

Till slut blev det alltså 10–3 efter att Elias Travtjenko gjort sitt tredje mål för kvällen.

– Det finns all anledning att strö superlativ över hela laget efter en sådan här insats. Ska jag plocka ut någon enskild så var det extra kul att Mattias Zeilon fick igång poängmakeriet och spelet i stort, men det går nästan att rabbla upp alla spelare, sa Pettersson som var extra nöjd med en detalj i spelet.

undefined
Mattias Zeilon var på riktigt gott spelhumör för VIBK mot Karlskrona.

– Vi hade fokuserat på avslut framför mål i veckan och gjorde fyra sådana mål ikväll. Det är extra kul att se.

Segern förde VIBK upp på fjärde plats i serien.

Poäng VIBK:

Elias Travtjenko 3+0, Mattias Zeilon 2+1, Kevin Hultman 2+0, Emil Johansson 1+1, Ricky Gustavsson 0+2, Adrian Brorsson 0+2, John Pettersson 1+0, Johan Carlsson 0+1, Viktor Nilsson 0+1.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!