Tre säkra poäng för VIBK: "Gör inte vår bästa match"

Fjärde raka segern. Det inkasserade Vimmerby IBK mot Jönköping U hemma på fredagen. Segersiffrorna blev säkra 10–7 även om VIBK kostade på sig att släppa in sex mål i sista perioden. "Det kändes ändå stabilt hela vägen. Vi tar tre poäng utan att göra vår bästa match", sa VIBK-tränaren Alexander Pettersson.

Elias Travtjenko gör 4-0 för VIBK i slutet av första perioden.

Elias Travtjenko gör 4-0 för VIBK i slutet av första perioden.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2023-11-10 22:05

Det unga Jönköpingslaget fick tidigt erfara att det skulle bli en tuff afton i idrottshallen. Vimmerbylaget ryckte ifrån till 4–0 i första perioden. John Pettersson öppnade målskyttet och sedan trädde förstakedjan in i handlingen. Jonatan Green, Victor Wall och Elias Travtjenko bidrog med varsin fullträff.

undefined
John Pettersson inledde målskyttet för VIBK.

– Jag tycker ändå inte att vi spelade helt på topp i första perioden. Vi var ruggigt effektiva bara, sa Alexander Pettersson som sedan fick se en scenförändring i andra.

Gästerna öste på framåt och VIBK hade fullt sjå att freda sitt mål ett tag. Drygt halvvägs in i andra kom dock 5–0 efter en snabb kontring där Elias Travtjenko serverade Jonatan Green ett kanonläge som han inte missade.

– Jag var inne på att ta en timeout där ett tag innan vi fick in målet. Jag tycker inte att det var vi som slappnade av utan att det snarare var motståndarna som höjde sig.

undefined
VIBK-tränaren Alexander Pettersson.

Knappt fyra minuter från andra periodens slut lyckades JIK U till slut spräcka nollan. Till råga på allt när VIBK spelade fem mot fyra.

– Det kändes lite onödigt förstås.

Tredje perioden bjöd på en riktig målfest. Elva gånger rasslade det i nätet totalt innan matchen var över. VIBK såg ut att stängt matchen både vid 7–2 och 9–4, men gästerna vägrade ge sig. De kröp ikapp till 9–6 med drygt fyra minuter kvar att spela. Då klev Jonatan Green fram och tog tillvara på en straff fram till 10–6. Hans sjätte poäng för kvällen och spiken i kistan för matchen även om JIK U fick in 10–7 till slut.

– Det är inte bra att släppa sex mål i sista perioden med tanke på att vi släppt mindre än fyra mål per match tidigare. Jag tycker ändå att vi har det under kontroll och vinner säkert. Försvarsmässigt tar vi jobbet bra och vi täcker undan 35 skott totalt. Det är väldigt bra siffror.

Tränaren gav godkänt till hela laget, men berömde målvakten Jesper Ahnfeldt och backen Karl Hjelmland lite extra.

Nästa fredag spelar VIBK hemma igen och ställs då mot Sävsjö.

undefined
Jesper Ahnfeldt var stabil i mål för VIBK.

Poängen VIBK:

Jonatan Green 3+3, Mattias Zeilon 1+3, Elias Travtjenko 2+1, John Pettersson 2+0, Victor Wall 1+0, Hugo Samuelsson 1+0, Hampus Carlsson 0+1.

Publik: 243

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!