Tung förlust på hemmaplan för Rimforsa mot Linköping AIS

Rimforsa hade riktigt stora problem med Linköping AIS i division 2 Östergötland herr i innebandy, och föll tungt på hemmaplan med utklassningssiffrorna 5-10 (1-6, 2-0, 2-4).

Rimforsa IF förlorade mot Linköping AIS

Rimforsa IF förlorade mot Linköping AIS

Foto: Montage

Innebandy2023-11-10 21:04

- Vi startar första perioden svagt vilket tyvärr speglar och avgör hela matchen. Inför andra perioden vaknar vi och tar över matchen. Vi går dit och vinner dueller på ett helt annat sätt, vi är bättre i spelet med boll och ger inte Linköping många chanser. I tredje perioden går vi för det fullt ut vilket resulterar i ett par baklängesmål. Vi tar med oss 30 minuter av denna matchen och ser framåt i kalendern, tyckte Rimforsas tränare Victor Sandborg, efter matchen.

Linköping AIS hade övertaget i första perioden. Laget inledde målskyttet efter 5.16 genom Fabian Bäckman Forkner, och gick upp till 0-3 innan Rimforsa svarade.

Innan perioden var över hade Linköping AIS ryckt åt sig ledningen med 6-1. I andra perioden var det i stället Rimforsa som hade övertaget. Laget vann perioden med 2-0 och ställningen efter två perioder var 3-6.

Linköping AIS var starkast i tredje perioden. Laget vann perioden med 2-4 och matchen med 10-5.

Linköping AIS:s Tobias Johansson stod för fyra poäng, varav två mål, Vincent Svenmar gjorde ett mål och spelade fram till två mål och Adam Fredriksson hade tre assists. Eric Sääf gjorde ett mål och totalt tre poäng för Rimforsa.

För Rimforsa gör resultatet att laget nu ligger på andra plats i tabellen, medan Linköping AIS är på första plats.

Rimforsa tar sig an Åby i nästa match borta fredag 17 november 19.30.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!