Tredje raka segern för VIBK

Vimmerby IBK ångar vidare i säsongsinledningen i division två. Under söndagen knep laget tredje raka segern efter slutsiffrorna 11–1 borta mot Lagan B.

Vimmerby IBK har inlett seriespelet med tre raka segrar.

Vimmerby IBK har inlett seriespelet med tre raka segrar.

Foto: Magnus Strömsten

innebandy2018-11-18 19:45

Det syntes tidigt i matchen att det var en tydlig klasskillnad mellan de båda lagen. Vimmerby med två inledande segrar visade stort självförtroende på planen och när laget väl spräckte målnollan började siffrorna direkt rinna iväg.

– Vi började riktigt starkt i den första perioden. Vi gick till vila med en 4–0-ledning så det kändes tryggt, säger Vimmerbys tränare Jonas Friberg.

I mittenperioden fortsatte VIBK tugga på och gav Lagan ingen egentlig chans att kunna hitta tillbaka i matchen. Vimmerby spelade tryggt och matchen vann de till slut med förkrossande 11–1.

– Vi har kommandot hela tiden. Det är extra gött att kamma hem en vinst när vi åkt så långt också, säger en belåten Jonas Friberg.

Vimmerby stod för en gedigen laginsats där ingen föll ur ramen. Laget är fortsatt tabelltvåa på nio inspelade poäng med en match mindre spelad än serieledaren Hovslätts IK B.

– Det som avgjorde i dag var att vi hade bättre spel och bättre rörelse än dem. Förhoppningsvis kan vi fortsätta på den inslagna vägen nu.

Härnäst ställs VIBK på hemmaplan mot Sävsjö B som också dem är fortsatt obesegrade.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!