Tre nya poäng in på kontot efter bortaseger

Vimmerby IBK behåller sin andraplats i division 2 efter att ha besegrat ett hårt kämpande KFUM Jönköping på bortaplan.

Jonatan Green blev tvåmålsskytt när VIBK vann borta mot KFUM Jönköping.

Jonatan Green blev tvåmålsskytt när VIBK vann borta mot KFUM Jönköping.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2019-11-08 22:39

– Vi gör en bra första period, en riktigt dålig andra period, men kommer tillbaka i tredje och vinner matchen.

Så summerar VIBK-herrarnas tränare, Michael Elmér, mötet med KFUM Jönköping. 

Det var länge mållöst, men efter lite mer än halva första perioden blixtrade Vimmerby till. På bara femton sekunder gjorde de både 1-0 och 2-0. Det var John Pettersson och Kevin Hultman som gjorde de målen. 

Bortalaget fick också en bra start på andra perioden när Albin Alfonsson utökade till 3-0, men därefter tappade dem. Och det är den delen av matchen Michael Elmér inte alls är nöjd med. 

– Vi släpper in mål i spel fem mot tre, i spel fem mot fyra och på ett individuellt misstag, suckar tränaren, men lägger till:

– I det uppställda försvaret och det fysiska spelet, som vi har pratat mycket om, tycker jag att vi gör det helt okej i 60 minuter. Det är vi nöja med. 

I tredje perioden lyckades VIBK dra ifrån igen. Det med hjälp av två tidiga mål från Jonatan Green och Elias Travtjenko. Green kunde sedan avgöra matchen definitivt med ett mål i öppen kasse på slutet. 

– Starkt av oss att höja oss i tredje och vinna matchen. Vi har mer spets sett över hela matchen. Med tanke på att vi inte är fullt så bra som vi vill vara anfallsmässigt och försvarsmässigt tycker jag att vi gör en bra insats, tycker VIBK-tränaren, som också riktar beröm till motståndarlaget KFUM Jönköping.

– All heder till hemmalaget. De sliter och gör det bra.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!