Ung back visade vägen med sitt första mål

Craftstaden kunde aldrig riktigt hota Vimmerby IBK i derbyt. En snudd på prickfri andraperiod av VIBK gav 6–0 och ledde till seger med 10–4. ”Sista 30 minuterna kontrollerar vi matchen väldigt väl”, sa VIBK-tränaren Michael Elmér.

Kalle Hjelmland visade vägen för VIBK med stabilt försvarsspel och sitt första mål i division ett.

Kalle Hjelmland visade vägen för VIBK med stabilt försvarsspel och sitt första mål i division ett.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2022-02-16 22:27

Det gick inte som på räls från början. En svängig förstaperiod slutade 3–3 efter att VIBK kvitterat sent. I andra lossnade det rejält för Vimmerbylaget. Den som visade vägen var unge backen Kalle Hjelmland. Han skickade iväg ett skott som letade sig in i mål till 4–3.

– Det kändes riktigt skönt att se bollen gå in. Det var mitt första mål i division ett dessutom, sa den 18-årige killen från Mariannelund.

Målet blev startskottet på en riktigt målkavalkad från gästerna. Tre minuter senare stod det 6–3 på resultattavlan och när andra perioden var över hade VIBK gått ifrån till 9–3.

– Vi började lite trögt, men känslan i första pausen var ändå god. Vi hade fler växlar att lägga in och det gjorde vi verkligen i andra perioden. Vi visade stort tålamod i både defensiv och anfallsspel, sa Michael Elmér.

I tredje perioden fick han se Vimmerby kontrollera matchen på ett sätt tränaren inte är bortskämd med.

– Vi hade pratat mycket på förhand om att vi måste hantera att vara i ledning bättre. Från att vi gör 6–3 så gör vi just det de sista 30 minuterna, sa Elmér som plussade för hela lagets insats och framhöll två unga förmågor lite extra.

– Kalle Hjelmland gör en väldigt bra match. Sedan var det skönt att se Elias Travtjenko hitta rätt med sitt vassa skott flera gånger om.

För Kalle Hjelmland var det blott andra matchen från start i år efter skade- och sjukdomsfrånvaro.

– Jag skadade mig i en B-lagsmatch innan jul. Jag fick en smäll mot foten med både en stukning och en spricka som följd. Skadan kom olägligt då för jag hade just etablerat mig på en backplats i A-laget, sa han.

 Efter insatsen mot Craftstaden kan den unge backen räkna med mer förtroende i avslutningen av serien.

VIBK:s tre första poäng för i år innebär att laget knaprar in på konkurrenterna i bottenstriden. Med sina elva poäng har laget fem poäng upp till Växjö U och sex poäng upp till Solfjäderstaden som ligger ovanför nedflyttningsstrecket.

– Det är ny match redan mot CL98 borta på fredag. Varje poäng kommer att bli oerhört betydelsefull. Vi kan bara kriga på och se hur långt det räcker, säger Michael Elmér. 

Målen:

Första perioden: 1–0 (2.26) Andreas Lennartsson, 1–1 (3.55) Victor Wall (Jonatan Green), 1–2 (12.03) Elias Travtjenko, 2–2 (15.36) Albin Brundin, 3–2 (17.22) Amin Roussi, 3–3 (19.33) Adrian Brorsson (Elias Travtjenko).

Andra perioden: 3–4 (23.27) Karl Hjelmland (Ricky Gustafsson), 3–5 (24.13) Jonatan Green (Adrian Brorsson), 3–6 (26.24) Elias Travtjenko (Victor Wall), 3–7 (29.35) Emil Johansson (John Pettersson), 3–8 (34.54) Elias Travtjenko (Jonatan Green), 3–9 (38.45) Jonatan Green (John Pettersson).

Tredje perioden: 4–9 (43.14) Amin Roussi, 4–10 (51.11) Jonatan Green (Victor Wall).

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!