Tränarna: "Ut och njut av matchen"

Då var dags. Matchen som alla sett fram emot. Som alla väntat på. Rimforsa mot Solfjäderstaden. "Det är såna här matcher som ger idrotten en extra krydda", säger tränarna Hasse Karlsson och Sebastian Claesson.

Sista träningen är avklarad. Nu laddar Rimforsas tränapar Sebastian Claesson och Hasse Kalsson upp för kommande seriefinal.

Sista träningen är avklarad. Nu laddar Rimforsas tränapar Sebastian Claesson och Hasse Kalsson upp för kommande seriefinal.

Foto: Michael Nordin

Innebandy2019-03-21 20:30

Vi stämde träff med dem innan onsdagens träning. Förberedelserna inför den sista träningen innan supermatchen var redan gjorda. Rimforsas tränarpar gav ett avslappnat intryck. Det var mycket skratt och en uppsluppen stämning. Någon nervositet eller oro märkte vi sannerligen inte av, i så fall dolde de det väldigt väl.

– Det gäller att killarna går ut och njuter av matchen. Det är inte många gånger man får spela såna här typer av matcher i karriären, säger de.

Finns det någon risk att spelarna är övertända när så mycket står på spel?

– Nja, jag tror inte det. Många av dem har varit med om lite större matcher och också varit med och vunnit. Men visst, det kan finnas några som kanske är för taggade, men känslan är att de hittar rätt balans, säger Hasse Karlsson.

Det som väntar på söndag är ingen match i mängden. Det där vet ni. Det här är en historisk match. Historisk i flera avseenden.

– Det är sista gången vi spelar i Åsundahallen. Där har vi spelat alltsedan innebandysektionen bildades 1998. Från och med i höst blir det seriematcher i den nya hallen, Hackelhallen, säger Sebastian Claesson.

– Att få avsluta med en sån här match... ja, det kan inte bli så mycket bättre, tillägger han med ett leende.

Historiskt är det också i så motto att RIF för första gången har allt i egna händer inför sista seriematchen för att ta klivet upp i division ett.

En poäng och det är klart.

– Det känns stort att vi har den här chansen. Jag menar... här pratar vi om lilla Rimforsa mot ett lag från Motala, där det bor över 30 000 invånare, fortsätter Claesson.

Underdogs-stämpeln finns där naturligt, trots att Rimforsa varit i serieledning hela säsongen. Solfjäderstaden kommer från ettan och är ett lag som "ska" spela på en högre nivå, där kraven också är högre.

– Så är det. Vi har en atmosfär kring oss att vara en trevlig klubb, med familjär stämning. Om vi skulle gå upp så är vårt mål att det ska förbli så, menar Claesson.

– Det här är något som byggts upp under lång tid. Men går vi upp ska vi förstås försöka höja kvaliteten, på träningar och övningar och såna saker, säger Hasse Karlsson.

Vad får vi se för matchbild på söndag?

– Det är två lag som vill äga mycket boll. Förhoppningsvis vinner vi den kampen. Jag tror att det lag som minimerar misstagen kommer att vinna. Båda lagen är bra på omställningar och det gäller att man är noggrann, fortsätter Karlsson.

Intresset för seriefinalen är förstås stort.

Hur märker ni av det?

– Det är många som pratar om matchen och många som vill se den. Tyvärr tar ju inte hallen så mycket publik. Kanske att vi får in 200 åskådare.

Det snackas om att vissa ville att matchen skulle spelas i Linköping, med tanke på att fler skulle fått möjlighet att se den live...

– Jag har också hört att Solfjäderstaden erbjudit sig att matchen skulle spelas i Motala, men det har självklart aldrig varit aktuellt. När vi möttes i höstas var det över 1 300 åskådare. Det var visst nytt rekord i svensk innebandy på distriktsnivå, säger Sebastian Claesson.

Efter att vi rundat av intervjun, var det dags för tränarparet att bege sig till träningen i Åsundahallen. På den var det hög fart, 24 spelare på plats och med fullt fokus på vad som komma skall. RIF har ett starkt lag, trots att de får klara sig utan matchvinnartyperna Mikael Karlsson och Filip Cammerudh.

Söndag eftermiddag, kring 16.30, vet vi hur det gick. Rimforsa eller Solfjäderstaden till division ett.

Hasse Karlssons sista uppmaning till spelarna vid genomgången var följande:

– Passa på att gå ut och njut!

Solfjäderstaden eller Rimforsa. Något av lagen vinner serien i helgen och tar klivet upp i division ett.
Solfjäderstaden eller Rimforsa. Något av lagen vinner serien i helgen och tar klivet upp i division ett.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om