Tränaren irriterad på förbundet

I helgen väntar seriepremiär för Vimmerbys damlag i innebandy. Men går laget upp i ettan om laget vinner serien? "Vi vet inte", säger nye tränaren Jonas Friberg.

I helgen är det dags för seriepremiär i damtvåan i innebandy. Vimmerby möter Nässjö.

I helgen är det dags för seriepremiär i damtvåan i innebandy. Vimmerby möter Nässjö.

Foto: Gunnar Westergren

Innebandy2018-10-19 11:53

Det är som ni ser en hel del oklarheter när serien nu drar igång.

– Tydligen ska de minska antalet division ett-lag nästa år. Vi vet i det här läget inte ens om vinnaren går upp. Det är rörigt och inte direkt jätteseriöst. Vi har blivit kallade till ett möte med förbundet, men vi vet inte när det blir än.

Ni vet alltså inte förutsättningarna, och serien startar nu?

– Så är det. Det känns väldigt frustrerande.

Jonas Friberg är även kritisk till serieupplägget.

– Förbundet har gjort tre serier istället för två, vilket innebär att vi bara har tolv matcher. Det är alldeles för få matcher. De säger bland annat det beror på resorna. Jag menar... nyligen åkte vårt P07-lag till Habo för att spela match klockan 09:35. Då kan nog damlagen åka och spela bortamatcher inom Smålands gränser.

Bortser vi från förbundsfrågorna så ser Jonas Friberg fram mot vad som komma skall. För VIBK väntar bortamöte mot Nässjö/Husar.

– Det blir kul att dra igång. Nu när fotbollstjejerna kommit igång, så har träningsnärvaron blivit bättre. Senast var vi 15 spelare på träningen. Innan har det varit lite si och så.

Du har tidigare varit herrlagstränare i klubben, nu ansvarar du för damerna. Vad tycker du så här långt?

– Det är utmanande och det känns jättebra. Vi har fått jobba med en del basicgrejor, som grundteknik, passningar, rörelsemönster och sådant. Vi jobbar också med att försöka få upp en träningskultur. Som en del i det har vi ökat träningsdosen.

VIBK har varit upp och ner i träningsmatcherna, där finalplatsen i en cup i Tranås får ses som en höjdpunkt. Men nu är det alltså poäng på spel, med början i helgen.

– Jag tycker att vi har ett bra lag, med toppar i offensiven. Vi har också fått in duktiga nyförvärv (Emma Sjökvist och Elin Andersson) som nog kommer bli ledande i laget.

Har ni satt någon målsättning?

– Inte direkt, men vi vill vara med i toppen. Så pass bra lag har vi.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om