Elmér: "Gör det bra mot ett lag som är numret större"

Vimmerby IBK avslutade säsongen med förlust mot topplaget Kalmarsund borta med 10–3. Det var också sista matchen med gänget för tränaren Michael Elmér.

Michael Elmér gjorde sin sista match som tränare efter en treårig sejour när VIBK föll med 10-3 mot Kalmarsund Ungdom.

Michael Elmér gjorde sin sista match som tränare efter en treårig sejour när VIBK föll med 10-3 mot Kalmarsund Ungdom.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2022-03-12 18:56

Upp och ner. Så kan man sammanfatta de tre senaste säsongerna för Vimmerby IBK under Michael Elmérs ledning.

– Det var ju en höjdare att få vara med och ta upp laget i ettan. Sedan blev det ju ett konstigt läge förra säsongen som avbröts på grund av pandemin. Den här säsongen fick vi äntligen spela i ettan, men när Victor Wall blev skadad tidigt på säsongen och vi åkte på ett par tuffa förluster direkt så blev det svårt. Jag tycker ändå att vi har ryckt upp oss spelmässigt efter jul, men med facit i hand så räckte vi inte till, konstaterar Elmér.

Förlusten mot Kalmarsund Ungdom skrevs till 10–3. Det fanns ändå bra saker att ta med sig. 

– Vi testade ett nytt spelsystem i den här och förra matchen. Vi spelade 1-2-2 och det fungerade ändå skapligt med tanke på hur lite vi har tränat på det. I det uppställda spelet hade de svårt att få hål på oss och jag tycker att vi fick till en del framåt. Tanken är att bygga vidare på det till nästa säsong, säger Elmér som sedan tidigare lämnat över rodret till Alexander Pettersson som varit assisterande tränare de senaste säsongarna.

Vad blir din roll i föreningen nästa säsong?

– Det återstår att se. Först behöver föreningen se över vad man vill med den kommande säsongen i division två. Jag är öppen för att ha en roll i framtiden, men tiden får utvisa hur det blir.

Poäng VIBK: John Pettersson 1+0, Kevin Hultman 1+0, Jonatan Green 0+1, Emil Johansson 0+1 och ett självmål.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!