Revanschen – nu lever hoppet "Helt fantastiskt"

Revanschen. Senast lagen möttes blev det en jobbig, snöplig förlust för Vimmerby mot Tranås. Nu vann VIBK dam. "En riktig lagseger", säger VIBK-tränaren Jonas Karlsson efter 6–3-vinsten.

Vimmerby besegrade Tranås.

Vimmerby besegrade Tranås.

Foto: Torbjörn Allvin

Innebandy2024-01-26 22:58

Vimmerby inledde matchen på bästa tänkbara sätt och gick fram till en 2–0 ledning efter mål av Nelly Wideén och Minea Snickars. Tranås reducerade sedan till 2–1 i slutet av den första perioden. 

– Första perioden är den bästa vi gjort på hela säsongen, säger VIBK-tränaren Jonas Karlsson lyriskt.

I den andra perioden så gjorde Nelly Wideén sitt andra mål för kvällen fram till 3–1. VIBK brände sedan en straff medan Tranås gjorde mål på sin strax efter, men lagkaptenen Tess Fridh såg till att göra 4–2 innan paus som gav lite andrum för VIBK.

– Vi gör det bra i andra perioden också men kommer inte riktigt upp i samma nivå som i den första, säger Jonas Karlsson.

Just Tess Fridh gjorde viktiga 5–2 i början av den tredje perioden. Tranås skapade sedan lite nerv med en ny reducering.

– Det blev lite stressigt på slutet när dem reducerade, men vi gjorde 6–3 ganska så kort efter. Det här var en välbehövlig seger, säger Jonas Karlsson.

VIBK hade ganska bra koll på hur man ville genomföra matchen.

– Vi har gnuggat anfallsspel hela veckan och hade gameplanen klar. Vi satte hög press på dem och det bar frukt, avslutar Jonas Karlsson.

Poäng i VIBK: Nelly Wideén 2+0, Tess Fridh 2+0, Emma Sjökvist 1+1, Minea Snickars 1+0, Ammelie Lennström 0+2, Svea Backstad 0+2, Vilma Nilsson 0+1.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!