"Tog nog lite för lätt på det"

Vetlanda B, en enkel match? Pyttsan. Bottenlaget besegrade överraskande serieledaren Vimmerby med 4–3. "Tror att alla gjorde sin bästa match någonsin".

Innebandy2019-02-03 20:06

Uttalandet kommer inte från hemmahåll, förstås. Istället är det Vetlandas Michelle Bramer som säger så. Hon var en av matchens allra främsta spelare – och tvåmålsskytt.

Att hon stod för två fullträffar var ingen större överraskning. På sina tre tidigare matcher i serien hade hon gjort sex mål, två i snitt.

– Det var roligt att göra mål och framför allt att vinna matchen. Jag har kommit tillbaka till innebandyn efter ett uppehåll, sa hon direkt efter slutsignalen.

VIBK hade svårt att stoppa Bramer, som gjorde både 3–3 och segermålet 4–3.

Vimmerby stod för en ganska så slätstruken insats – och bjöd på alldeles för mycket.

Vetlanda skapade mängder av frilägen, inte minst i de två första perioderna. Gästerna gick också fram till ledning 0–2, men där Vimmerby kom tillbaka och gjorde både 1–2 (Vilma Edgren), 2–2 (Emelie Karlsson) och 3–2 (Elin Andersson). Det tredje målet kom drygt halvvägs in i matchen. Det var också det sista för VIBK. Istället klev som sagt Michelle Bramer in i handlingen på allvar.

Hon var närmast lyrisk efteråt:

– Vi var så otroligt taggade innan matchen. Och jag tycker vi ska vara jättestolta att vi vann, särskilt som vi bara hade nio utespelare.

Vinsten och trepoängaren hängde dock på en skör tråd. Vimmerby pressade stort i princip hela den tredje perioden. VIBK sköt och sköt, men fick ingen utdelning. Vetlandamålvakten Amanda Johansson var enormt duktig, samtidigt som avsluten från hemmalaget inte var de allra bästa.

– Det kändes som att vi tog lite för lätt på det. Vi måste ha mer innebandyfokus, tyckte Elin Andersson och Emma Sjökvist i Vimmerby IBK.

Efter nio omgångar (av totalt tolv) leder VIBK serien, tre poäng före Hovslätt B.

Vimmerbys mål: 1–2 (14.52) Vilma Edgren (Rebecka Persson), 2–2 (19.50) Emelie Karlsson, 3–2 (27.19) Elin Andersson (Rebecka Persson).

Skottstatitsik: 29–16.