Vimmerbylaget tappar tre unga löften: "Ska bli kul"

Tre unga framtidslöften lämnar Vimmerby IBK. Vilgot Kronstrand, Viggo Mattsson och Philip Hultkvist kommer att flytta till Jönköping i höst för studier på innebandygymnasiet. "Det ska bli kul och spännande", säger Vilgot Kronstrand.

Vilgot Kronstrand i mitten och Viggo Mattsson till höger är två av Vimmerby IBK:s framtidslöften som lämnar klubben och flyttar till Jönköping i höst.

Vilgot Kronstrand i mitten och Viggo Mattsson till höger är två av Vimmerby IBK:s framtidslöften som lämnar klubben och flyttar till Jönköping i höst.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2023-04-04 16:07

Vimmerby IBK har fått fram en stark årskull med spelare födda 2007. Tre av dem kommer att lämna klubben efter den här säsongen för studier på annan ort. Vilgot Kronstrand, Viggo Mattsson och Philip Hultkvist har valt att börja studera på Sandagymnasiet i Jönköping till hösten där ett program med innebandyinriktning erbjuds.

– Jag var erbjuden en plats på Riksidrottsgymnasiet i Umeå också, men kände att det var för långt att flytta. Jönköping är lagom avstånd från Vimmerby och jag känner att jag har lika stor chans att lyckas där. Sedan känns det bra att få sällskap av två lagkamrater också, säger Vilgot Kronstrand.

Han och Viggo Mattsson kommer att spela i allsvenska Hovslätts IK:s juniorlag, men det kan bli mer än så.

– Hovslätt har varit öppna med att vi kommer få chansen att konkurrera om en plats i seniorlaget också. Därför valde jag den klubben.

Philip Hultkvist kommer enligt uppgift att spela för Jönköpings IK istället. En klubb som tillhör SSL.

Innan dess väntar en sista turnering med VIBK:s ungdomslag.

– Vi ska spela en cup i Jönköping helgen efter påsk. Det blir sista matcherna med gänget och det är lite vemodigt förstås att laget splittras efter tio år tillsammans. Samtidigt är det kul att VIBK lyckats få fram så många lovande spelare, säger Jonas Friberg som är tränare för ungdomslaget.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!