Talangen som lämnade och kom tillbaka hem igen: "Trivs"

Han hade erbjudanden från elitklubbar, men nä. Elliot Kronstrand ville tillbaka, till tryggheten och trivseln i Vimmerby. Hur har det varit då? "Bra, det känns rätt att spela i VIBK igen", säger 19-åringen som varit en av lagets allra bästa den här säsongen.

Målfirande. Elliot Kronstrand, längst till höger, klappas om efter ett VIBK-mål.

Målfirande. Elliot Kronstrand, längst till höger, klappas om efter ett VIBK-mål.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2024-02-22 17:30

Tre år i Jönköping. Sen gick flyttlasset tillbaka till Vimmerby. Och det var aldrig något snack eller några funderingar hur Elliot skulle göra. 

– Nej, jag hade bestämt mig. Visst, innebandyn gick bra och jag utvecklades som spelare, men det var lite upp och ner med andra saker runt omkring i Jönköping som inte funkade för mig.

Då ska man i sammanhanget veta att han hade flera erbjudanden från klubbar i Jönköping om att spela där när han gått ut innebandygymnasiet.

– Så var det, bland annat från Fagerhult Habo och jag fick även kontraktsförslag från Jönköpings IK.

Han nappade inte på något, utan valde att bege sig hemåt igen. Till Vimmerby.

Uppenbarligen ett rätt val, då han ganska nyligen skrev på ett nytt kontrakt med VIBK.

– Jag trivs här. Sen vet man såklart aldrig hur det blir i framtiden.

När vi pratar med honom har han landat efter ännu en natt på jobbet. Elliot arbetar nämligen fem-skift, där nattveckor ingår.

Hur är det att jobba så och påverkar det innebandyn på något sätt?

– Nämen, jag tycker det fungerar helt okej. Jag är fortfarande ung, haha. Visst kan man vara lite trött och sliten ibland, men jag kan inte säga att det påverkar innebandyn.

Nä, just det. Elliot Kronstrand har fått mycket beröm och har varit tongivande i detta VIBK som är tvåa i tabellen och som jagar serieledande KFUM Jönköping.

KFUM Jönköping, ja. Finns det en realistisk chans att ni ska kunna passera dem och ta hem serieguldet?

– Tongångarna inom laget är att vi fortfarande tror på det, samtidigt vet vi att det blir svårt. Tittar vi på deras spelschema så har de ett bra program kvar med motståndarlag som de ska vinna mot. Det ska mycket till, så är det.

Den spelskicklige centern med den fina blicken hyllar sitt lags insats så här långt:

– Jag tycker att vi har gjort en jättebra säsong. Det enda som är tråkigt är att de gjort om seriesystemet där bara vinnaren får kvala.

En "vanlig" säsong, där tidigare de två bästa lagen tog klivet upp, hade Vimmerby i princip redan kunnat fira avancemanget. Nu är det en annan verklighet. Mycket talar i detta nu för att det inte blir något spel i ettan.

Vimmerby måste vinna rubbet för att chansen ska finnas. Nästa utmaning: Sävsjö borta på fredag. Det är inte omöjligt att Elliot Kronstrand kommer ha en nyckelroll, då också.

Tabell
Tabell
Division 2
undefined
Tabell
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!