Tränaren inför mötet mot jumbon: "Nu måste vi gasa"

Är det dags att studsa tillbaka på allvar nu, Vimmerby IBK? Den frågan är befogad efter två mindre bra insatser sedan den superjobbiga förlusten i seriefinalen mot KFUM för några veckor sedan. "Vi har inget att förlora, nu är det bara att gasa", säger tränaren Alexander Pettersson inför mötet mot Slätafly.

Kampen om serieguldet går vidare för Vimmerby IBK. Då gäller det att jumbon Slätafly besegrad på fredag.

Kampen om serieguldet går vidare för Vimmerby IBK. Då gäller det att jumbon Slätafly besegrad på fredag.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2024-02-09 06:30

"Bara" 5–4 mot nästjumbon Westervik och knappa 4–2 mot Nässjö förra veckan. VIBK har inte fått spelet att stämma den senaste tiden, men ändå hittat sätt att vinna.

Frågan är om de mindre bra insatserna varit en reaktion på den nämnda förlusten mot Jönköping?

– Det kan vara så, i vilket fall måste vi släppa den matchen. Sen var det mycket anspänning mot Westervik. Alla tycker att vi ska vinna en sån match och att det är lite fiaskostämpel om vi inte skulle göra det. Och mot Nässjö...ja, då var vi lite skärrade. Det känns någonstans att vi i onödan lagt lite för stor press på oss själva. Jag menar, nu är det bara att köra så får vi se hur långt det räcker, säger Alexander Pettersson.

Vimmerby är tvåa i tabellen, åtta poäng bakom serieledande KFUM Jönköping, som har en match mer spelad. 

– Man vet aldrig vad som händer. Det är många poäng kvar att spela om och vi vet inte hur det blir med Jönköpings lag de sista tre matcherna, om de får nyttja sina SSL-spelare då eller inte. 

På fredag väntar jumbon Slätafly på hemmaplan. Ett lag som VIBK på förhand ska besegra. 

I veckan konstaterades att viktige Elias Travtjenko fått hjärtmuskelinflammation och missar resten av säsongen. Alexander Pettersson räknar inte heller med att kaptenen Adrian Brorsson kommer att spela mer efter sin skada han ådrog sig för ganska länge sedan nu.

– Klart att det är två avbräck för oss, truppen blir tunnare. Men jag är inte orolig. Vi har fortfarande tillgång till Amin Rouissi i ytterligare två matcher och sen har vi ju registerat Jens Lidesjö (fystränare). 

När Travtjenko saknas tar unge Axel Gustafsson plats i A-laget på nytt.  

– Han gjorde det bra när han fick chansen tidigare under säsongen. Han har varit duktig i B-laget och är väl värd den här möjligheten. 

Vad har ni tryckt på mest inför den här matchen?

– Det är mycket mentalt och som sagt att chansen fortfarande finns kvar att vinna serien. Vi skulle aldrig förlåta oss själva om Jönköping skulle förlora några matcher och att vi inte gjort vårt yttersta. Mycket handlar om att ta eget ansvar. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!