Sviten till slut bruten för VIBK

Fem raka matcher utan seger. Då bröt till slut Vimmerby IBK den tunga sviten mot Gnosjö där det blev seger med 5–2. "Vi har jobbat till oss det här", säger VIBK-tränaren Micael Nilsson.

Vimmerby fick äntligen segerjubla igen efter fem raka matcher utan triumf.

Vimmerby fick äntligen segerjubla igen efter fem raka matcher utan triumf.

Foto: Magnus Strömsten

innebandy2019-03-08 22:31

Sen Micael Nilsson tog över tränarrollen i Vimmerby IBK hade han inför fredagens match borta mot jumbon Gnosjö ännu inte fått smaka på seger. Men efter kvällens match fick han äntligen segerjubla efter seger med 5–2. En vinst som betydde att VIBK bröt sviten som stannade på fem raka matcher utan seger.

– En vinst smakar aldrig fel. Men det gör sig aldrig självt, utan man måste jobba hårt för att ta vinsten. Det gjorde vi verkligen i dag, säger Vimmerbys tränare Micael Nilsson efter slutsignalen.

Vimmerby hamnade inledningsvis i underläge i matchen. Men gästerna vände snyggt på steken till ledning 3–1 efter två mål av Johan Carlsson (den äldre) och ett av Jesper Nilsson. Inför mittperioden var ställningen 3–2, men det var här VIBK gjorde det matchvinnande rycket. Efter mål av Jack Fridh och Jonathan Green gick gästerna upp till ledning 5–2. Efter en mållös sistaperiod blev även det segersiffrorna för VIBK.

– Det var inget skönspel som levererades av nåt av lagen. Men det som avgör i dag är att vi tar ett kopiöst arbete i försvaret och sätter dit baljorna när vi får lägena, menar Micael Nilsson och tilläger:

– Vi har verkligen jobbat till oss det här. Vi har alltid varit villiga att ta jobbet och äntligen gav det utdelning.

Beröm efter match fick Carl Andersson som gjorde en mycket stark A-lagsdebut. Nilsson framhöll också målvakten Patrik "Bobby" Karlsson och JC gånger två, alltså både den äldre och yngre.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!