Sverige klart för VM-final – möter Finland

Sveriges damer är klart för VM-final i innebandy i Singapore. I semifinalen besegrade Blågult Schweiz med 4–2. Finland väntar i söndagens final.

Innebandy2023-12-09 15:16

Med tio minuter kvar av den tredje perioden satte Wilma Johansson 4–2 och säkrade en finalplats. Väl där väntar Finland som tidigare under lördagen besegrade Tjeckien med 8–2.

– Den här matchen var ändå lite lugnare än den mot Tjeckien. Men det blev tufft ändå, de har många farliga skyttar så det gällde att vara på sin vakt hela tiden, säger svenska målvakten Lovisa Hedin till SVT.

Schweiz tog ledningen och var sedan nära att kvittera flera gånger om.

– Jag vet inte hur de andra kände men jag blev lite nervös. Det kändes som de hade tryck på oss och var nära att kvittera, säger Hedin som utsågs till matchens bästa spelare.