Zeilon redo för spel men får en mjukstart

Tillbaka i truppen. Frågan är hur mycket speltid det blir? "Han kommer få en mjukstart", säger tränaren Alexander Pettersson om Mattias Zeilons medverkan i Vimmerby IBK:s hemmapremiär mot Växjö IBK U på fredagen.

Mattias Zeilon gillar att bjuda på det lilla extra ute på planen. Han ser ut att få speltid när VIBK spelar hemmapremiär mot Växjö IBK U på fredagen.

Mattias Zeilon gillar att bjuda på det lilla extra ute på planen. Han ser ut att få speltid när VIBK spelar hemmapremiär mot Växjö IBK U på fredagen.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2023-10-06 06:30

Vimmerby IBK:s tekniske trollgubbe missade seriepremiären mot Ingelstad förra veckan. En tuff smäll under den sista träningsmatchen mot Ariel hade satt sina spår.

– Mattias fick en tackling vid vårt bås och slog huvudet i en bänk. Det var nacken som fick den värsta smällen och den har han haft problem med tidigare. Därför fick han vila förra veckan.

I måndags var Zeilon tillbaka i träning och är aktuell för spel mot Växjö IBK U i fredagens hemmapremiär.

– Han kommer få en mjukstart och göra ett par byten. Det gäller att vara uppmärksam så inga nya symptom uppstår.

Jämfört med senast saknas tre spelare i VIBK:s trupp den här gången. John Pettersson och Kalle Hjelmland är bortresta.

– Dessutom kommer vi inte låna in Emil Johansson. Han har skadeproblem och kommer vila ett tag.

Vimmerbylaget gjorde nyligen klart med Amin Rouissi på en dubbellicens.

– Han har match med Fliseryd på fredagen och är inte tillgänglig. Han kommer ändå kunna göra 10–12 matcher med oss och det är tacksamt att få in en vass forward,

Efter övertygande 12–4 mot Ingelstad i premiären finns fog för optimism.

– Det gäller ändå att vi är ödmjuka. Ingelstad kändes inte redo för seriepremiär senast jämfört med oss. Därför blev det så stora siffror.

Vad vet du om Växjö IBK U?

– De har tappat ett par unga lovande spelare till SSL-klubbar och föll med 8–2 mot Hovmantorp i premiären. U-lagen är luriga överlag och kan vara vassa så vi får se upp.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!