Blandade känslor för Pettersson

30 mål och 17 assist. John Pettersson har onekligen varit het i Vimmerby IBK. "Det har flutit på bra", säger han inför fredagens möte med KFUM Jönköping hemma i sista omgången.

John Pettersson är poängkung i Vimmerby IBK och har en stark säsong bakom sig.

John Pettersson är poängkung i Vimmerby IBK och har en stark säsong bakom sig.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2023-03-16 16:30

Vimmerbylaget har siktet inställt på att förbättra sin niondeplats till en åttonde om det vill sig väl. Ett resultat som lagets blivande poängkung är långt ifrån nöjd med.

– Med tanke på att vi började säsongen starkt och var med i toppen ett tag är det inte bra. Vi har åkt på några onödiga plumpar under säsongen och på slutet har det blivit en rejäl dipp. Det är svårt att säga varför. En del i förklaringen ligger nog ändå att vi haft en för tunn trupp, säger 22-åringen som ändå stått för sin klart bästa säsong sedan han kom till VIBK säsongen 2019/2020.

Hans poängfacit då var 13+8. Förra säsongen i division 1 fick han ihop 6+7.

– 30 mål och 47 poäng totalt är dumt att klaga på. Jag har fått spela mycket mer i år och fått stort förtroende i power play också. I takt med det har självförtroendet växt och det har framförallt blivit fler mål.

Forwarden har en speciell stil som kan se lite avig ut, men har visat sig vara effektiv.

– Jag går ganska rakt på och gillar att utmana mina motståndare. I tvåan funkar det ganska bra när backarna inte står upp lika hårt som de gjorde i ettan. Då kunde jag åka på en del proppar.

Stannar du i VIBK nästa säsong eller är det andra klubbar som har visat intresse?

– Än så länge är det bara min moderklubb Westervik som har hört av sig. Jag trivs bra i Vimmerby så det mest troliga är att jag stannar.

Skytteligatoppen

John Pettersson ligger bra med i kampen om titeln som såväl skyttekung som poängkung i division 2 Småland inför sista omgången.

Målligan i serien: 1) Jacob Gustavsson, Hovmantorp, 31, 2) John Pettersson, VIBK 30, Emil Johansson, VIBK, 30, Sebastian Samuelsson, Ingelstad, 30.

Poängligan i serien: 1) Erik Petersson, Sävsjö, 51, 2) John Pettersson, VIBK 47, 3) Viktor Karlsson, Gransholm 46, 4) Axel Johansson, Hovmantorp 45.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!