"JC:s" lag till allsvenskt kval: "Vidöppet"

En poäng till godo. Det hade Johan "JC" Carlssons Vetlanda Innebandy när de vann i sista omgången och lyckades säkra en kvalplats till Allsvenskan. "Vi har haft det som internt mål och det var skönt att lyckas", säger "JC".

Johan "JC" Carlsson har lämnat innebandyplanen, men firar framgångar i tränarbåset istället.

Johan "JC" Carlsson har lämnat innebandyplanen, men firar framgångar i tränarbåset istället.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2023-03-14 18:50

Vetlanda Innebandy knep en kvalplats till Allsvenskan när sista omgången i division 1 Södra avgjordes i helgen. 6-4 hemma mot CL98 räckte för att laget skulle knipa fjärdeplatsen med en poäng mer än Olofström.

– Det var faktiskt lite extra skönt att vi snuvade just Olofström på den platsen. Jag har mött dem många gånger genom åren som både spelare och ledare och gillar inte dem direkt, säger Johan "JC" Carlsson som uppskattade stämningen i hallen under matchen.

– Det var fullsatt med 750 åskådare på plats. Folk fick vända hem till och med. Det var bra tryck på läktarna och med en klack som stöttade också. Vi gjorde inte vår bästa match och var lite tyngda av stundens allvar, men vann ändå säkert.

I kvalet till Allsvenskan ställs nu Vetlanda mot Åstorp/Kvidinge i en serie i bäst av tre. Första mötet spelas på lördag med bortaplan för Vetlanda.

– Seriesegrande Kalmarsund Ungdom fick välja motstånd först. Eftersom vi slog dem båda gångerna i serien valde de att ta Hovshaga istället. Serien mot Åstorp/Kvidinge är vidöppen.

I Kalmarsund spelar för övrigt Vimmerbykillen Daniel Helge. Lagen som vinner i första kvalrundan möts sedan i en final med en plats i Allsvenskan i potten.

Bergs IK kom tvåa i Division I Mellersta. De får möta Örebro i kvalet till Allsvenskan. Rimforsakillen Tobias Claesson spelar i Berg och lagets tränar av VIBK-fostrade Filip Bergman.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!