Stort jubel när Rimforsa säkrade seriesegern

Spelarna i Rimforsa har all anledning att fira efter 11-2 (5-1, 3-0, 3-1) på bortaplan mot Solfjäderstaden.

Solfjäderstaden IBK U-lag förlorade mot Rimforsa IF

Innebandy2023-03-18 16:04

Det betyder nämligen att Rimforsa har säkrat seriesegern i division 3 Östergötland herr i innebandy. Solfjäderstaden slutar på åttonde plats i tabellen.

Rimforsas tränare Victor Sandborg kommenterade matchen:

- En av säsongens bästa matcher, där vi kontrollerar matchbilden fullt ut. Vi visar varför vi vinner serien. Vi har stort tålamod och väntar ut deras misstag, får långa anfall med stor kreativitet. Starkt av oss eftersom vi inte hade något annat att spela för.

I första perioden var det Rimforsa som var starkast. Laget vann perioden med 1-5.

Rimforsa startade andra perioden bäst och gick från 1-5 till 1-8 genom tre snabba mål tidigt i perioden av Jonathan Carling, Victor Juslin och Joakim Rambin. Det skulle komma mer från Rimforsa. Rimforsa vann också tredje perioden 1-3 och matchen med hela 11-2.

Noterbart är att Kim Thörnqvist gjorde fyra mål för Rimforsa och ett assist, Jonathan Carling gjorde fyra mål och Petter Melkersson stod för ett mål och två målgivande pass.

Solfjäderstaden har en vinst och fyra förluster och 30-39 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Rimforsa har fem vinster och 81-14 i målskillnad.