Full pott i sista omgången – Svalas första vinst

Alla tre lokala lag i innebandyfyran fick avsluta säsongen med seger. Allra bäst smakade säkert tre poäng för IBK Svala som knep första vinsten för säsongen.

HM IS vann sista seriematchen för säsongen och får kvala till division 3.

Innebandy2024-03-17 15:51

IBK Svala–IBK Husar 9–6

Skam den som ger sig. IBK Svala hade bara tagit en poäng inför söndagens möte med Husar. Mörlundalaget gick tidigt ifrån till 5–1. Inte ens när gästerna närmade sig i tredje perioden och reducerade till 7–6 var det någon fara. Radarparet Axel och Simon Elofsson gjorde då två raka med Axel som målskytt och Simon som framspelare.

Svala slutade sist i tabellen på fyra inspelade poäng.

Övriga mål för Svala gjordes av Simon Elofsson 2, Elias Fransson 2, Pontus Nilsson 2 och Christoffer Knutsson 1.

Virserum–Westervik B 9–8

VSGF fick också en lyckad avslutning på säsongen. De låg visserligen under med 7–3 inför tredje perioden, men där klev laget fram och visade klass. Med sex mål på raken vände de och vann med uddamålet till slut. I och med segern hamnade Virserum näst sist i tabellen på tolv poäng.

Målen VSGF: Joakim Hult 2, Felix Arnberg 2, Richard Lundgren, Adam Karlberg, Sebastian Idemark, Alexander Idemark och Gabriel Lindström.

HM IS–Bodafors 12–6

HM IS bjöd på målkalas i sista seriematchen och inkasserade tre säkra poäng. Laget befäste därmed sin andraplats i serien som innebär att de får kvala sig vidare med chans till avancemang till division 3.

Målen HM IS: Jimmy Braf 4, Marcus Edgren 2, Gabriel Rickardsson 2, Gustav Stejdahl, Robert Karlsson, Alexander Larsson och Martin Hesselgren.