Storseger för Rimforsa i bortamatchen

Rimforsa följde upp premiärsegern med ytterligare en vinst. Laget vann med hela 19-4 i lördagens bortamatch mot IBF Norrköping. "Vi har en hög högstanivå", säger Sebastian Claesson.

På två matcher har Rimforsa hela 32 mål i protokollet – och enbart fem insläppta.

På två matcher har Rimforsa hela 32 mål i protokollet – och enbart fem insläppta.

Foto: Roelof Stroetinga

Innebandy2018-10-06 20:41

I inledningen av matchen hade Rimforsa svårt att komma upp i nivå. Laget slarvade i uppspelsfasen och bjöd hemmalaget på en hel del bolltapp. Men när man väl började trumma på hade Norrköpingslaget det svårt att hänga med i tempot.

– Vi är det klart bästa laget men matchbilden är ganska lustig ändå. De har en väldigt bra målvakt som håller dem kvar ett tag, men vi gör fem-sex snabba mål i mitten av andra och dödar väl matchen där, säger lagets tränare Sebastian Claesson.

– Filip Cammerudh gjorde en riktigt bra insats idag, han stod för matchens mål med ett volleyskott som tog rakt i krysset. Men alla i våra tre femmor gör en bra insats, fortsätter han.

Det känns som att ni har en väldigt hög högstanivå, stämmer det?

– Det tycker jag. När vi spelar enkelt och i ett högt tempo så blir det farligt direkt. Det är när vi står och kladdar med bollen och inte riktigt har farten i fötterna som det bli lite halvsegt. När vi väl trampar i gång maskineriet så är vi svårstoppade tycker jag.

Sex poäng efter två matcher, spelar Rimforsa den innebandyn som ni vill spela?

– Ja det tycker jag väl. Vi har gjort mycket mål i bägge matcherna samtidigt som vi inte släppt in mycket. Det har kanske inte varit två topplag som vi mött, men vi har en betydlig högre högstanivå än förra året. Alla vet vad man ska göra på planen och alla jobbar för varandra.

IBF Norrköping – Rimforsa IF 4-19

Herrar Division 2

Målskyttar Rimforsa: Tobias Claesson 5, Mikael Karlsson 4, Marcus Karlsson 2, Filip Cammerudh 2, Arvid Borell 2, Gustaf Björkman, Oscar Hellenberg, Jacob Sigfridsson, Christoffer Hallberg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om